AEX: 538,07 - Dow Jones: 25.883 - EURUSD: 1,133 - Bitcoin: 3.480 - Goud: 1,341.46 Wednesday, 20 February 2019

    Zelf aandelen analyses maken?
Dan is VectorVest een prachtig software pakket!
Kijk u hier voor de komende presentaties in zowel Nederland als België
---------------
Opties voor meer winst
Wilt u de basis van het beleggen met opties goed leren, kom dan 27 februari naar Beursbox in Best. Tom Lassing geeft dan een duidelijke cursus hoe winstgevend met opties te werken is.
Kijk hier meer voor meer informatie
---------------
Zilverrapport 2019
Zilver is ten opzichte van goud nog nooit zo goedkoop geweest. Als u dus een kansrijke sector zoekt, dan zijn zilveraandelen nu de plek waar u moet zijn!

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/2 07:00
  • Het Nederlandse kabinet vond bij monde van Staatssecretaris Mona Keijzer in december dat de berichten over een 330 euro hogere energierekening per huishouden bangmakerij was. We zijn nu voorbij halverwege februari en helaas blijkt de hogere rekening realiteit te zijn geworden. Mag deze staatssecretaris nog blijven zitten?
  • De goudprijs begint nu 'los' te komen, hetgeen ook goed zichtbaar is in de aandelenkoersen van de goudaandelen. De goudaandelen stegen veelal tussen de 3 en 5% terwijl goud in dollars gemeten gisteren 1% in waarde steeg.
  • Ford gaat stoppen met het verkopen van vrachtwagens in Zuid Amerika. Het is een markt waar ze het al lang moeilijk hebben en daarom nu het besluit om er helemaal mee te stoppen.
  • Steeds meer Amerikanen schrikken zich rot nu ze hun belastingen moeten invullen. Door het wegvallen van veel afschrijvingsposten hebben ze te weinig belasting betaalt en in plaats van de jaarlijkse belastingmeevaller constateren ze nu dat ze soms heel fors bij moeten betalen.
  • De vraag naar de Tesla Powerwall is zo groot dat het bedrijf niet in staat is om aan deze vraag te voldoen. Heel het idee van de Powerwall is een briljante marketing strategie. Andere bedrijven bieden vergelijkbare systemen aan, maar lang niet zo sexy als de Powerwall is aangekleed.
  • De Amerikaanse auto industrie heeft er bij Trump op aangedrongen om geen extra importheffingen in te voeren. Het raakt dan namelijk ook de Amerikaanse economie omdat door de 25% hogere prijzen van nieuwe auto's de omzet compleet zou kunnen wegvallen en daarmee de werkgelegenheid ook. Mensen kunnen de aanschaf van nieuwe auto's uitstellen of ze kiezen voor tweedehands. In beide gevallen raakt dat de economie behoorlijk zwaar.
  • 29 maart komt er weer een presentatie Daytrading door Aloys Mattijssen in Best. Kijk op Beursopmaat.nl voor meer informatie.
 

 

De helikopters draaien al warm (Jack Hoogland)

20/2 07:22

De redenen om steeds positiever te worden over goud stapelen zich op. Naast alle fundamentele redenen waarover ik u onder meer vrijdag nog vertelde, geeft vooral de koersgrafiek hieronder aan hoe de vlag erbij hangt.
 
Belangrijk is niet alleen de stijging, maar vooral dat goud ook deze maand nauwelijks corrigeerde, terwijl de dollar aan het stijgen was. Om vervolgens afgelopen vrijdag een nieuwe stijging in te zetten. Een goudprijs die stijgt terwijl de dollar ook stijgt, is het beste teken van kracht dat je als belegger kunt wensen.
 
Het betekent ook dat de goudprijs in euro's nog een stuk sneller stijgt. Niet zo gek als je bedenkt hoe belabberd de eurozone als geheel er economisch voor staat. Dat zie je ook aan onderstaande tweet. Als een serieuze Duitse krant schrijft dat een extreme maatregel als helikoptergeld veel waarschijnlijker is dan velen zich kunnen voorstellen, dan weet je hoe laat het is.
 
Helikoptergeld betekent geld printen en het direct of indirect uitdelen aan de burgers, zodat die meer geld gaan uitgeven waardoor de economie weer op gang komt. Met als gevolg fors stijgende inflatie. De goudprijs stijgt omdat steeds meer beleggers dit soort extreme maatregelen aan de horizon zien opdoemen. En omdat steeds meer beleggers begrijpen dat centrale bankiers weinig andere keuze meer hebben.
 
Het probleem met geld printen is dat je het kunt vergelijken met een drugsverslaving.
Klik hier om verder te lezen
 

Kijk eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen? Meer weten, klik hier.
 
 
 

Modern Monetary Theorie (MMT) uitgelegd (Tom Lassing)

20/2 07:38

In de VS is MMT een begrip aan het worden. Het was nooit echt een onderwerp van gesprek, tot AOC het noemde als middel om haar New Green Deal mee te financieren. Toen was voor rechts Amerika de wereld ineens te klein.
"Links wil onbeperkt geld uitgeven" en "links maalt niet om de balans in het budget" waren vrij vertaald wat koppen in de pers. Dat terwijl Jack Hoogland eerder deze week terecht opmerkte dat Trump zelf ook delen van MMT schaamteloos toepast. Juist de Republikeins partij is historisch en fiscaal gezien de minst degelijke partij in de VS.
Bij MMT is het belangrijk dat je er van uit gaat dat je de zeggenschap hebt over het monetaire beleid. Als je in staat bent de hoeveelheid geld te controleren, dan kan je dus altijd al je rekeningen betalen.
MMT zegt dan dat de regering zich 'dus' niet zo druk hoeft te maken over een budget in balans. Immers kan je als regering ieder budget in balans brengen door met de geldhoeveelheid te spelen.
Maar inflatie is dan uiteraard een groot gevaar. Immers is het onbeperkt geld scheppen uiteindelijk een inflatieverhogende bezigheid. (We zien al sinds 2008 dat die inflatiedruk meevalt, zolang het vertrouwen van de consumenten maar hoog blijft.)
Om een daadwerkelijk oplopende inflatie in te dammen, moet de overheid belastingen gebruiken om de geldhoeveelheid ook weer te laten afnemen.
Daar wijkt Trump af van de aanpak van AOC. AOC wil namelijk de New Green Deal projecten betalen via hogere belastingen, terwijl Trump alleen maar via belastingverlagingen voor de rijken cadeautjes wil geven en daarom ook geen balans in zijn budget heeft.
Ik zeg niet dat MMT gaat werken, maar de aanpak van Trump is helemaal theoretisch een wankel verhaal dat in het verleden al bewezen is niet te werken.
Men valt vanuit rechts de toekomstplannen van AOC aan, terwijl de zittende president er met het huidige daadwerkelijke beleid een veel grotere puinhoop van maakt.
 

Beleg in royalty aandelen

Deze aandelen zijn in die zin speciaal, dat ze een superieur rendement leveren, tegenover een lager risicoprofiel. Ideaal voor de buy and hold belegger. Bestel hier het rapport!
 
 
 

In Californië gaan woningen nog weer duurder worden (Tom Lassing)

20/2 07:55

Ik schreef er eerder deze week al over. Californië wil dat bij nieuwbouw het een verplichting is om zonnepanelen op je huis te bevestigen. Woningen worden daar volgens de rechtse pers gemiddeld 10.000 dollar duurder van.
Dat is vooral omdat zonnepanelen in de VS veel duurder zijn dan in Europa.
De vraag is echter of het écht zo'n ramp is en of het ook écht zo is.
Ik denk namelijk dat de rechtse pers krokodillentranen huilt.
Ten eerste worden de meeste nieuwe huizen standaard al voorzien van zonnepanelen. Het is dus onzin dat woningen 'dus' duurder worden.
Daarnaast zijn de energiekosten van die huizen per maand fors lager. De meeste mensen kopen hun huis met hypotheek en door de zonnepanelen kunnen ze meer lenen omdat hun maandlasten lager uitkomen.
Wie willen er met name zonnepanelen?
Onderzoek wijst uit dat het vooral de rijkere bevolking is die helemaal in is voor zonnepanelen. De kopers van woningen derhalve. Huurders zijn veel minder gecharmeerd van zonnepanelen, omdat die de winst daarvan vaak zelf niet op hun energierekening zien.
Het is dus net zoals als de Green New Deal van AOC. Ze heeft steun bij de meerderheid van de Amerikanen, terwijl de rechtse pers er alleen maar negatief over schrijft.
Die zonnepanelen verplicht op nieuwe woningen is niet meer dan het vastleggen in een wet wat in de praktijk al 'gewoon' is.

 

Optiestrategieën geven u alle mogelijkheden

Op de laatste Dag van de Optiebelegger is duidelijk geworden dat het beheersen van enkele optiestrategieën u als belegger de macht over uw belegde vermogen terug geeft. Het is dan wel belangrijk dat u de strategieën kent. Zie hier
Let op! Op 27 februari 2019 optiecursus in Best! Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Het politieke succes van Trump (Tom Lassing)

20/2 08:15

Er zal nog lang gesproken worden over het fenomeen Trump en hoe hij de Amerikaanse politiek volledig op zijn kop kon zetten.
Hoe is dat mogelijk? Wat maakt hem zo anders dan de rest? Waarom kon hij als ondernemer de beroepspolitici zo makkelijk verslaan?
De basis van het succes ligt naar mijn idee in het feit dat hij een heel duidelijk beeld van zijn base heeft. Die base waarop hij bouwt bestaat heel bewust uit:   Lees verder

-------
We hebben na de overname van Rendabel Beleggen mogelijk nog problemen met de database. Deze verwijst niet bij alle abonnees naar de juiste URL om het abonnement op Beursbox.nl aan te passen. Mailt u mij zelf even als u dat overkomt. U kunt mij bereiken op tom@lassing.nl
 

Gezond afvallen kilo in 90 dagen

Verlies 5 kilo gewicht kwijt 90 dagen. Of... volg het gratis dieet dat Tom Lassing samenstelde door drie onderzoeken van toonaangevende artsen samen te voegen. Een fantastische manier om op een goed en gezond gewicht te komen, zonder concessies te doen aan gezondheid of hoeveelheid aan eten.
Klik hier.
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach