Moderniseringsstyrelsen har frigivet Statens BI – LDV 5.0
Med den nye version af Statens BI/LDV er der mulighed for at anvende data fra Statens HR–System i datavarehuset.
2020-02-05
Den eksisterende datamodel for SLS data i Statens BI-LDV er blevet udvidet med data fra Statens HR-system. For institutioner der har ibrugtaget Statens HR vil rapporter, som viser personale, således indeholde oplysninger fra Statens HR-system om indplacering af medarbejdere samt oprettelsen af medarbejdere, hvor der endnu ikke foreligger lønoplysninger på.

Statens BI-LDV er desuden blevet udvidet med en ny Personalekube, som anvender data fra Statens HR-system om nye medarbejdere og indplacering af medarbejdere. Kuben erstatter den gamle SLS-Personalekube. Den gamle SLS Personalekube vil fortsat være tilgængelig, men vil blive slettet i en kommende version.
Det er derfor vigtigt at omlægge eventuelle egne analyser til at anvende den nye Kube. I den forbindelse skal det bemærkes, at der er foretaget ændringer i datamodellen, hvor bl.a. dimensionen ”SLS_Fagligorganisation” er fjernet.
Listen over ændringer findes i ”Ændringer i datamodel fra Statens BI LDV 4.0 til Statens BI LDV 5.0

Statens BI-LDV opdateres med data fra Statens HR-system i den natlige kørsel. Ændringer i Statens HR-system er derfor tilgængelige i Statens BI-LDV, dagen efter de er indtastet i Statens HR-system
Moderniseringsstyrelsen sikrer at alle, som er på Statens BI-LDV 4.0, bliver opgraderet til Statens BI-LDV 5.0. Opgraderingen er påbegyndt mellem jul og nytår og forventes færdig i løbet af februar.
Institutioner, som selv drifter Statens BI-LDV, skal i være opmærksomme på opgraderingen til version 5.0 kan kræve mere disk plads. Alt efter hvor mange års SLS data der er i datavarehuset, kan stigningen være omkring 25%

Institutioner som anvender versioner af Statens BI-LDV, som er før Statens BI-LDV 4.0 opgraderes ikke automatisk. Disse institutioner skal selv foretage opgraderingen. Der foretages alene fejlrettelser og ændringer i forhold til den seneste produktionsversion, og der ydes support til den seneste produktionsversion samt versionen før. Institutioner som er på LDV 3.0, skal således opgradere til Statens BI-LDV 5.0, eftersom der ikke længere ydes support til LDV 3.0.
Fremover skal Statens – BI 5.0 wizard anvendes til opsætning og konfiguration af datavarehuset.
https://modst.dk/systemer/business-intelligence/installation-og-drift/statens-bi-ldv-50/
Læs mere om Statens BI – LDV her
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk