Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Moestuin zorgt voor betrokkenheid in de buurt

Fred wordt door de buurt omschreven als een icoon. Volgens zijn buren is iedereen altijd welkom voor een praatje en een kop thee in de moestuin. De vogelaar zorgt voor meer saamhorigheid in de oude arbeiderswijk van PhilipsLees hier het hele artikel.

Aardgasvrije proeftuin Amersfoort

Elke wijkaanpak om aardgasvrij te worden, is uniek. Dat ligt bijvoorbeeld aan de beschikbare bronnen of woningtypes in die wijk. KAW architecten werkt aan meerdere aardgasvrije proeftuinen, zoals die in Assen, Oldambt en Amersfoort. Lees hier het hele artikel

Mijn#2040challenge

Van 27 mei tot 17 juni kan iedereen meedoen aan drie uitdagingen om duurzamer te worden en zo één van de duurzame weekprijzen of zelfs de hoofdprijs te winnen. De wedstrijd wordt georganiseerd onder de vlag van provincie Gelderland. Lees hier het hele nieuwsbericht

Throw back: Lokale warmte in Haarlem

Met de rubriek Throw back duiken we in het archief op zoek naar inspirerende artikelen van al weer een tijdje geleden. Deze keer met het artikel 'Zoeken naar lokale warmte in Haarlem'.

Het is een complex maar leuk proces voor zomaar een wijkje, zegt projectleider Eelco Fortuijn: een plan om de woningen in zijn wijk te voorzien van lokale, duurzame warmte. De weg naar realisatie is nog lang, maar hoopvol. Lees hier het hele artikel.
 

Dag van de Circulariteit - 2 juli

Renda organiseert de Dag van de Circulariteit, maar dit keer helemaal anders! Je ontvangt digitaal acht verschillende onderwerpen, van inspirerende sprekers en concrete voorbeelden. Hoe leuk om alvast een kijkje te nemen in het thema circulariteit. Als het lukt komen we 2 juli alsnog fysiek samen voor een mooie afsluiter. Klik hier voor meer informatie.

Word lid van Energie+

Heb je interesse om het vakblad Energie+ te ontvangen? Word dan lid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie. Klik hier om lid te worden.

Partners van Energie+
Redactie: Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2020 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit