Of is dat een fabel?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Hoe zag het leven in Pompeii eruit voor de vulkaanuitbarsting?

Hoe de inwoners van de Romeinse stad Pompeii stierven weten we: de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius bedekte hun woonplaats onder een dikke laag puin. Maar hoe leefden ze? 

 
 
Quest
 

Waarom moet je na het drinken van thee zo snel naar de wc?

Na het drinken van een kop thee moet je vaak al snel naar de wc. De cafeïne krijgt hier vaak de schuld van: het zou je nieren stimuleren om meer en sneller urine aan te maken. Klopt dat?

 
 
 
Hoe vaak doe jij dingen stiekem?  

Hoe vaak doe jij dingen stiekem?

Dansen in de woonkamer zonder dat iemand je ziet. In het geheim snoepen in de keuken. Soms is het heerlijk om stiekeme dingen te doen of kleine geheimen te hebben. En stiekem gedrag kan niet alleen fijn zijn, het is ook nog eens nuttig. Zeker als je het sámen doet. Waarom dat zo is, lees je in de nieuwste Quest Psychologie.

 
Quest
 

Feit of fabel: je kunt in één nacht grijs worden (door de stress)

Van stress krijg je grijze haren, als we de volkswijsheid mogen geloven. Sterker: als je stress maar erg genoeg is, zouden je haren zelfs in één nacht grijs kunnen uitslaan. Kun je écht je kleur kwijtraken door de stress?

 
 
Quest
 

Waar komen de namen van de weekdagen vandaan?

Dat maandag en zondag naar de twee hemellichamen zijn vernoemd, had je waarschijnlijk zelf wel geraden. Maar wie heeft dat bedacht? En waar komen de overige namen voor de dagen van de week vandaan?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom wordt aangebroken wijn zo snel vies?

Je kunt een fles wijn hoe dan ook beter gelijk leegdrinken. Maar stel dat je een restje overlaat: waarom verliest dat zo snel z'n goede smaak? En kun je rekken hoeveel dagen de wijn nog goed blijft?