Loading...

Moeten ZZP'ers weer in loondienst?

By Zzp-nederland.nl received 7 years ago

Categories: Business goods Self-employed without employees Staff
Age: 19 until 30 year 14 until 18 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief onleesbaar of verkeerde indeling? Klik dan hier om de nieuwsbrief in uw browservenster te openen!
  Jaargang 7 - 19 juni 2012

Verkiezingskoorts!

Blijkbaar vormen de zelfstandigen in Nederland een belangrijke doelgroep voor de politiek. ZZP’ers tellen mee in de verkiezingstrijd. Vrijwel alle grote partijen hebben ons benaderd voor het geven van standpunten en input voor hun verkiezingsprogramma. Als je de verschillende propagandastukken leest zou je er bijna goede hoop van krijgen, maar we hebben nog weinig realistische zaken gezien.
Vrijwel alle partijen willen dat het voor zelfstandigen gemakkelijker gemaakt moet worden om te functioneren zonder grote belemmeringen. Allemaal willen ze 'iets' doen aan de positie van de zelfstandigen. Daarna komen de verschillen tevoorschijn. Zo spreken zowel PvdA als SP over werkgevers voor zelfstandigen. Daarnaast is het minimumloon voor zelfstandigen onderwerp, verplichte verzekeringen moeten er komen en werkgevers moeten premie gaan inhouden voor ZZP’ers.
Ik vraag me dan af of de politiek wel begrijpt wat ondernemen en zelfstandig betekent. Ook spreekt men van schijnzelfstandigen. Volgens mij bestaan die niet: of je bent zelfstandige of je bent in loondienst. Waarschijnlijk bedoelt men de mensen die als werknemer ontslagen zijn bij semi-overheidsbedrijven en daarna weer aan de slag konden als ZZP’er. Dat zijn draaideurconstructies die door de betreffende partijen, Belastingdienst en vakbonden zijn goedgekeurd. Ze stonden er bij en keken er naar…
Johan Marrink


Gratis incassoservice


ZZP Nederland heeft in samenwerking met een landelijk incassokantoor een aantal hulpmiddelen ontwikkeld waardoor het betalingsgedrag van opdrachtgevers kan worden verbeterd. Indien u aangesloten bent bij ZZP Nederland heeft u recht op gratis incassoservice. 
Lees verder
 

ZZP Handboek Dasselaar

Een compleet ZZP Handboek voor zowel de startende zelfstandige als de ervaren ondernemer.
Vrijheid je werk zelf in te delen, meer variatie en vaak ook grotere inkomsten; het bestaan als zelfstandige zonder personeel of zzp’er lijkt ideaal.
Reden waarom inmiddels honderdduizenden Nederlanders voor deze bedrijfsvorm hebben gekozen. Maar geen paradijs zonder verraderlijke slangen.
Het Handboek voor de zzp’er wijst u de weg in de jungle van  regelgeving, verplichtingen en aansprakelijkheid. Arjan Dasselaar schreef het handboek voor de ZZP'er, inmiddels is dit de nieuwste 2012 editie.
 Webwinkel

Ik wil me afmelden voor deze mailing © 2012 ZZP Nederland | Website | Disclaimer | Colofon

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019