Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Mogelijk hoog risico’ Accon avm noopte Mazars tot wisseling tekenend accountant
Mazars classificeerde Accon avm vorig jaar als cliënt met een mogelijk hoog risicoprofiel. Dat vormt de context van de keuze om niet partner Joeri Galas, maar collega-partner Egon de Prouw de herziene jaarrekening te laten ondertekenen. Dat licht Mazars toe in een reactie op vragen van Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
Schipper Accountants in de clinch met vastgoedeigenaar over huurcontract
Schipper Accountants is in een geschil verwikkeld met vastgoedeigenaar Uno-A over het huurcontract voor nieuwe huisvesting van haar vestiging in Oud-Beijerland. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd tussenvonnis van de rechtbank Rotterdam. De algemene ledenvergadering (alv) van Schipper stemde niet in met het huren van het nieuwe onderkomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dé accountancytrends van 2022

Wat zijn de belangrijkste accountancytrends in 2022? En hoe speel je slim in op deze trends? Dit e-book onthult de top 7 trends die het komende jaar de toon zullen zetten op accountancyvlak. Download het e-book en laat je inspireren.

Download hier het e-book »
3000 bedrijven wachten nog op goedkeuring TVL vanuit Brussel
Ongeveer 10 procent van de ondernemingen die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd weten nog niet of ze recht hebben op de coronasteun. Het gaat om 3000 bedrijven die sinds december in principe recht op een uitkering hebben, maar afhankelijk zijn van goedkeuring van de overheidssteun vanuit Brussel.
Lees verder »
Coronatestbewijs vervalst: ontslag op staande voet
Een zieke werknemer zegt het bezoek aan de bedrijfsarts af omdat hij zegt positief te zijn getest op corona. De Covid-19 testverklaring blijkt echter niet echt te zijn. De werkgever ontslaat daarop de werknemer op staande voet. Is het ontslag terecht? Over die vraag boog de kantonrechter zich onlangs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Hof doet uitspraak over hardheidsclausule bij bijtelling privégebruik auto
De naheffingsaanslag voor een belastingplichtige die een procedure was gestart over de bijtelling voor privégebruik van zijn auto moet aangepast worden, heeft het gerechtshof Den Haag in hoger beroep beslist. Ook geeft het hof het ministerie van Financiën in overweging de hardheidsclausule toe te passen, omdat de nu gehanteerde stelselmatige uitsluiting hiervan bij bijtelling privégebruik […]
Lees verder »
DRV wordt Moore DRV, mth wordt Moore MTH
DRV en mth gaan Moore in hun bedrijfsnaam voeren en heten voortaan Moore DRV en Moore MTH. Beide accountantskantoren willen in innige samenwerking, als zelfstandige ondernemingen, de marktpositie van het wereldwijde accountantsnetwerk Moore in Nederland verstevigen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Uitgelegd: de 3 type werkplekken voor accountants

Online werkplek, virtual desktop, moderne werkplek, Cloud-werkplek, on premise, modern workplace, VDI: tegenwoordig vliegen de terminologieën je om de oren als het gaat om je werkplek. Als je het helemaal plat slaat, heb je eigenlijk drie ‘smaken’. Maar wat houden die in, wat zijn de verschillen en wat is de beste keuze voor jouw accountantskantoor? […]

Lees verder »
Novak en Extendum bundelen krachten
Novak en Extendum gaan samenwerken. Vaktechnische opleidingen, Horizontaal Toezicht, ondernemingsfinanciering, fusie- en overnamebegeleiding maar ook ict-ondersteuning en hrm-vraagstukken zijn terreinen waarop beide organisaties krachten willen bundelen.
Lees verder »
De nieuwe coronamaatregelen op een rij
Het kabinet kondigde vrijdagavond een wijziging aan van de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
Lees verder »
ETL Nederland groeit verder: Deykerhoff Accountants & Adviseurs sluit aan bij BGH Accountants & Adviseurs
ETL Nederland breidt opnieuw uit. Deykerhoff Accountants & Adviseurs uit ’s-Hertogenbosch sluit zich aan bij BGH Accountants & Adviseurs, dat op zijn beurt in 2020 al werd opgenomen in de ETL Accountants en Adviseurs-groep.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kritische VEB vindt dat accountants beter over fraude moeten rapporteren
‘Uitzendbureaus steken transitievergoeding vaak in eigen zak’
Veel kleinere stijging woonlasten dan vorig jaar
OPLEIDINGEN
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
24 januari 2022
Teamwork
Extendum
6 februari 2022
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent accountant in Breda
DRV
Breda
Manager accountancy samenstelpraktijk
acconavm
Venlo
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN