Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
donderdag 31 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Mogelijkheden voor toezicht op gemeentelijke accountantsdiensten worden opnieuw bezien

De mogelijkheden voor toezicht op de gemeentelijke accountantsdiensten worden opnieuw bezien. Ook wordt er in de wet een verplichte rechtmatigheidsverantwoording door de colleges van gedeputeerde staten respectievelijk van burgemeester en wethouders over de jaarrekening opgenomen.

Lees meer
 
 
Waarschuwing voor RA die datum verkregen aandelen niet in jaarrekening meldde

Een registeraccountant meldt in de jaarrekening van een investeringsmaatschappij in onroerend goed niet dat de aandelen in de vennootschappen pas in de loop van het boekjaar zijn verkregen. Was dat wel vermeld, dan hadden de gebruikers van de jaarrekening beseft dat de in de jaarrekening verantwoorde huuropbrengsten niet op een heel jaar betrekking konden hebben.

Lees meer
 
Unit4? Afas? Of toch een specialist? Advertorial

Grip houden op de backoffice van een accountantskantoor vereist ook inzicht in de bedrijfsprocessen van een accountant. Logisch toch? Dan kies je dus niet voor standaard ERP software, maar voor Alure. Heel betaalbare ERP software met modules als CRM, tijdregistratie, facturering, documentmanagement en planning. Voor grote én kleine kantoren.

Vraag een demo aan

 
D-G Belastingdienst wil aangiftedeadline naar 1 mei

De aangiftedeadline moet definitief van 1 april naar 1 mei. Dat zegt directeur-generaal van de Belastingdienst Hans Leijtens in een interview met uitgever Wegener.

Lees meer
 
 
Per 1 april minder netto loon voor Nederlandse werknemers

De meeste Nederlandse werknemers betalen per 1 april meer loonbelasting en houden daardoor netto minder loon over. Ambtenaren gaan er het meest op achteruit.

Lees meer
 
 
'Geheel vrijlaten van pensioenkeuzes is vragen om moelijkheden'

Het geheel vrijlaten van pensioenkeuzes gaat in tegen de wens van veel pensioendeelnemers en is vragen om moeilijkheden. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van Netspar, een netwerk dat het debat over de gevolgen van vergrijzing voor het (spaar-)gedrag van mensen, de houdbaarheid van hun pensioenen en het overheidsbeleid stimuleert.

Lees meer
 
 
KPMG: ‘Nederland aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven’

Nederland is van de ontwikkelde landen in Europa het meest aantrekkelijk om een onderneming te vestigen. Ons land is met name aantrekkelijk voor bedrijven die actief zijn op het gebied van research & development.

Lees meer
 
 
Financiële topman NS wordt CQO bij Deloitte

Per 1 juni 2016 gaat Engelhardt Robbe de functie van Chief Quality Officer (CQO) bij Deloitte bekleden. De van de NS afkomstige topman treedt ook toe tot de Raad van Bestuur van Deloitte Nederland.

Lees meer
 
 
Grant Thornton: Geen medische vrijstelling BTW voor psychotherapeut

De rechtbank Den Haag oordeelt in een zaak dat de medische vrijstelling BTW niet van toepassing is op psychotherapeuten.

Lees meer
 
 
Interview Martin van Vliet (Exact): Geen boekhoudsysteem maar een platform
Exact Online is het stadium van ‘boekhoudprogramma in de cloud’ ontstegen. Volgens Martin van Vliet, hoofd Product Marketing Accountancy bij Exact, heeft het zich ontwikkeld tot een uitdijend platform, een ‘ecosysteem’ waar de ene na de andere innovatie aan gekoppeld wordt.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij Adviesgroep'88. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door