Deze week meer over het tweeluik met Molukse oorlogsverhalen dat dinsdag en woensdag op tv komt. Verder is het 50 jaar na het aftreden van president Nixon. En doet een aantal actuele gebeurtenissen denken aan vroeger...
 
 
Tweeluik: Recht op tranen
13 en 14 augustus om 20:35 uur op NPO 2

Tweeluik: Recht op tranen


 
Aan de vooravond van de Indië-herdenking zenden we het tweeluik Recht op tranen uit. In twee afleveringen vertellen kinderen en kleinkinderen over de Molukse oorlogsverhalen van hun familie.
 
Meer informatie vind je hier
 
50 jaar na Watergate
De Schatkamer van Andere Tijden

50 jaar na Watergate


 
Augustus 1974: president Nixon treedt af vanwege betrokkenheid bij het Watergateschandaal. Machtsmisbruik, afluisteren, omkoping, corruptie, er was van alles uitgehaald. Nixon werd nooit veroordeeld, terwijl Donald Trump 50 jaar later met een hele reeks veroordelingen opnieuw kans maakt president te worden.
 
Bekijk online
 
 
KIJK HIER TERUG: Kinderen uit Noord-Ierland. Een jonge vrouw uit Nederland probeert in de jaren 70 in de bossen van Zeist een groep Noord-Ierse katholieken en protestanten jongeren nader tot elkaar te brengen.

 
Foekje Dillema rent te hard voor een vrouw
 

Foekje Dillema rent te hard voor een vrouw

 
 
Discussie bij het vrouwenboksen in Parijs: man of vrouw? Dat is niet voor het eerst. Onze eigen Foekje Dillema kon ooit heel hard rennen. Zo hard, dat er twijfel ontstond of ze wel een vrouw was. In deze Andere Tijden Sport uit het eerste seizoen, lang geleden, werd het mysterie van Foekje ontrafeld. Kijk nog eens naar de uitzending van toen, die je vind op de pagina met hoogtepunten uit de Andere Tijden Sportgeschiedenis.
 
Bekijk de aflevering
 

Spionnenechtpaar

Spionnenechtpaar

Het leek wel een tv-serie: gevangen echtpaar blijken Russische spionnen. In 2021 hadden we net zoiets in onze Koude Oorlogserie: Dieter en Annemarie woonden in Vlaardingen en bleken een DDR-spionnenechtpaar. Collega's van Annemarie waren nog steeds verbaasd onderdeel te zijn van een spionageverhaal.

Bekijk de aflevering
Recordwinst voor de bank

Recordwinst voor de bank

Zowel Rabo als ABNAMRO maken weer recordwinst, onder ander door het verschil tussen de rente die de bank krijgt van de Europese Centrale Bank en de rente die ze jou en mij betalen voor het spaargeld. Hoe zat het ook alweer met die banken? We zochten het uit in 2009 in de aflevering 'Geld in overvloed'.

Bekijk de aflevering
 

Andere Tijden tipt

Pop-up presentatie 'Koloniaal Den Haag'

Pop-up presentatie 'Koloniaal Den Haag'

15 Augustus is de Indië-herdenking. Wie door Den Haag loopt, komt overal sporen van het koloniale verleden tegen. Denk: gebouwen, de vele Indische en Surinaamse restaurants en de straatnamen. Het Haags Historisch Museum stond in 2023 stil bij dit verleden met de tentoonstelling 'Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden'. Van woensdag 14 t/m woensdag 29 augustus zijn enkele verhalen uit deze tentoonstelling te bekijken in het Atrium Den Haag.

Ga naar de site
 
Het grootste poppenhuis van Nederland

Het grootste poppenhuis van Nederland

Ga mee naar een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. In het Drents Museum in Assen laat actrice Liz Snoijink je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel.

Naar de tentoonstelling
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Hoe preuts was met door de eeuwen heen?

Van poedelnaakt sporten in de tijd van de Grieken tot douchen met je onderbroek aan. Is preutsheid iets nieuws of is het er altijd geweest? Bekijk het in deze story van NPO Kennis.
 
Lees hier verder
 

OVT Radio - Onvoltooid Verleden Tijd
 

OVT Radio - Onvoltooid Verleden Tijd

 
 
OVT is op 18 augustus weer terug,
tot die tijd zendt RadiOlympia uit op NPO Radio 1
 
Luister de laatste aflevering
 

 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.