NT e-mail
 
25-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Mondiale CO2-heffing scheepvaart lijkt er dan toch te komen
 
Binnen de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) is een principeakkoord bereikt over het invoeren van maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, inclusief een CO2-heffing.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Verliest KLM straks regie over het vrachtbedrijf?
 
Met de komst van CMA CGM als aandeelhouder (9%) bij Air France-KLM en het opzetten van een gemeenschappelijk vrachtnetwerk lijkt aan de status aparte van de KLM op vrachtgebied een einde te komen en neemt ook op dat terrein Parijs het heft in handen.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
De terugkeerplicht, een wassen neus
 
We raken niet uitgesproken over het Mobiliteitspakket. In februari is er een tweede pakket aan maatregelen in werking treden. De nieuwe regels hebben in het bijzonder betrekking op detachering, het gebruik van de tachograaf, cabotage en de vestigingseisen, waaronder de terugkeerplicht van het voertuig. Vooral over het laatste is op dit moment veel te doen.
 
 
 
#
 
Binnenvaart zoekt groenere alternatieven
 
Wat zijn je emissie-prestaties? Langs welke vaarwegen kom je? Welke brandstof gebruik je? Binnenvaartschippers die straks geen ‘groen antwoord’ hebben op deze vragen kunnen wel inpakken. Dat is te concluderen na een rondgang op de vakbeurs Maritime Industry.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Onze duurzame strategie 2022
 
Duurzaam ondernemen staat voor Heylen Warehouses centraal, het is niet langer een trend maar een vanzelfsprekendheid. Het maakt integraal onderdeel uit van ons beleid.

Lees hier ons CSR rapport.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Van Moer Logistics neemt Group Van Loon over
 
Van Moer Logistics heeft tankcontainerspecialist Group Van Loon overgenomen. Deze overname kadert in de strategie van Logistisch Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector uit te breiden en te verfijnen. Voortaan kan Van Moer dan ook gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag uitvoeren.
 
 
 
#
 
‘Kolkenzuiger op waterstof, want met zware accu’s is het niet te doen’
 
Cor Klunder en Mitchell de Haas rijden voor de gemeente Rotterdam op een DAF CF-kolkenzuiger. En niet zomaar eentje: deze versie is omgebouwd en rijdt nu op waterstof. Dat is duurzaam, stil en in plaats van de gebruikelijke uitlaatgassen komt er waterdamp uit de uitlaat.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Visibility ocean shipping
 

Wereldwijd is er beperkte logistieke capaciteit. Ocean shipping en zichtbaarheid op de containers was tot nu toe echter niet eenvoudig. Ontdek 5 stappen om vertraging in de supply chain te voorkomen.


Meer informatie?
 
 
 
 
TRANSPORTPOLITIEK
 
#
 
‘100 openbare laadstations voor e-trucks nodig in Nederland’
 
In Nederland zijn voor 2027 ruim honderd openbare laadlocaties voor elektrische vrachtwagens nodig. Dat is voldoende om laadinfra aan te kunnen bieden voor 50% van de door truckers gemaakte stops.
 
 
 
 
POLL
 
  Het chauffeurstekort is niet meer op te lossen  
 
 
stem Oneens, hogere salarissen zijn de oplossing
stem Eens, er is eenvoudigweg te weinig geschoold personeel
stem Oneens, we kunnen meer chauffeurs uit derde landen halen
stem Eens, het vak is nu eenmaal niet aantrekkelijk voor jongeren
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam