Acht tips voor beginnende hardlopers
NRC5om5
Abonneer nu
Maandag 20 april 2020
nrc.nl/5om5
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Goedemiddag NRC-lezer, de roep om verplichte mondkapjes wordt in Nederland steeds luider. Wat zijn de argumenten voor en tegen? Verder brengen we acht tips voor mensen die willen beginnen met hardlopen.  
Het laatste coronanieuws

Een samenvatting van het belangrijkste nieuws over het coronavirus:

  • Het formele dodental door het coronavirus in Nederland is met 67 opgelopen tot 3.751.
  • Het aantal Nederlanders dat met Covid-19 op een intensive care ligt, is met achttien afgenomen tot 1.158.
  • De Autoriteit Persoonsgegevens weigert een oordeel te vellen over de corona-apps die het ministerie van Volksgezondheid heeft geselecteerd.  
  • Net als in Nederland is in België een afvlakking te zien in het aantal ziekenhuisopnames. Er wordt nagedacht over afbouw van maatregelen.

Lees de laatste ontwikkelingen in ons liveblog

Mondkapjes
Moeten we in Nederland standaard mondkapjes gaan dragen nu ook andere landen overstag gaan? Drie argumenten voor en drie tegen. 
Laaggeletterdheid
Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, hebben nu extra problemen. Ze worden boos en bang als informatie onduidelijk is. „Ik begreep niet waarom we opeens allemaal binnen moesten blijven.”
Installatiebedrijf
Van campingdouches op Lowlands tot toiletten in Manila; wereldwijd levert MTD tijdelijke waterinstallaties. Door de crisis bouwt het Tilburgse bedrijf nu mee aan noodhospitalen en tijdelijke mortuaria.
Interview
Alzheimer Nederland wil dat er weer mondjesmaat bezoek wordt toegelaten in de verpleeghuizen. „Als het sociale contact wegvalt, kunnen mensen wegkwijnen.”
Reportage
Waarom zitten lage lonen-migranten in erbarmelijke omstandigheden op elkaar geplakt? Pas sinds 'corona' maken Koeweiti's zich zorgen over Bengaalse arbeiders, vooral omdat ze bang zijn zelf besmet te raken.
Buitenlandse studenten
Bellen, koken en wachten. Bijna 90.000 internationale studenten in Nederland zitten nu ver weg van huis en dat valt niet mee. „Ik ben hier veilig en kan naar de dokter, maar zij niet.”
Verder vandaag op nrc.nl
Tips voor hardlopen
De sportschool is dicht, de buitenlucht is open. En dus beginnen veel mensen met hardlopen. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Olivier Heimel, hoofdredacteur van Runner's World, geeft acht tips.
Wat maakt het leven de moeite waard?
Jan van der Kooi (63), schilder en tekenaar, maakt zo'n 3000 tekeningen per jaar. Hij gaat altijd door, ook tijdens de coronacrisis. „Je stopt toch ook niet met ademen?”
Radio verbindt
Vincent Bijlo luisterde de afgelopen weken radio. Wat viel hem op? De programma's klinken lang niet meer zo opgefokt als V.C., Voor Corona. 
Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of zit je liever met NRC op de bank in plaats van te gaan hardlopen? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC