Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 2 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Monitoring Commissie Accountancy: Wicked problems nog niet opgelost
Het schiet nog niet echt op met de effectiviteit en de uitvoering van de maatregelen die accountantskantoren (OOB- en niet-OOB-kantoren) moeten nemen in het kader van het rapport ‘In het publiek belang.’ Weliswaar liggen de Big 4 redelijk op koers met de uitvoering van de maatregelen, niet-OOB kantoren blijven hier echter achter. Deze kantoren zijn […]
Lees meer
 
 
RB wil van Wiebes weten wanneer pensioenaanspraken in eigen beheer zijn verzekerd
Het Register Belastingadviseurs ziet graag dat staatssecretaris Wiebes van financiën toelicht wanneer pensioenaanspraken in eigen beheer zijn verzekerd. Ook wil de vereniging weten wie de verzekeraar is van een pensioenaanspraak die door een eigenbeheerlichaam is toegezegd, waarvan een onbepaald deel is herverzekerd bij een professionele verzekeraar.
Lees meer
 
Cursus Actualiteiten financiële planning – NIEUW! | 9 december 2016 – Utrecht Advertorial

Als financieel adviseur, accountant of belastingadviseur kent u dat gevoel wel: er is iets veranderd op het gebied van financiële planning, maar wat ook alweer? Jeroen Knol en Frits van der Kamp brengen u op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen op het gebied van toekomstvoorzieningen, financieren, sparen & beleggen en estate planning.

Meer informatie =>

 
Beroep op vertrouwensbeginsel slaagt niet bij bewust deelnemen aan omzetbelastingfraude
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat het beroep op het vertrouwensbeginsel niet slaagt wanneer een belastingplichtige wist of had moeten weten dat zij deelnam aan omzetbelastingfraude. En dat tegenover de Belastingdienst heeft verzwegen.
Lees meer
 
 
AFM: Laat zien hoe inspanningen bijdragen aan kwaliteitsverbetering accountantscontroles
De AFM is het met de Monitoring Commissie Accountancy eens dat de accountancysector niet alleen moet kijken naar het doorvoeren van maatregelen, maar ook de effecten daarvan zichtbaar moet maken.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
NBA vindt rapport MCA ‘goede aanzet tot verbetering’
Een ‘gedegen’ rapport met ‘waardevolle aanbevelingen voor het ingrijpende veranderproces van de accountantssector.’ Zo omschrijft de NBA het rapport van de monitoring commissie. De in het rapport gevraagde aandacht voor door de monitoring commissie geconstateerde problemen die niet met de huidige verbetermaatregelen worden geadresseerd: zoals oligopolie Big 4, consensus over auditkwaliteit e.d. wil de NBA […]
Lees meer
 
 
Nico Koppel: De goede bedoelingen van de Europese Commissie
Goed voor de burgers, goed voor het midden- en kleinbedrijf en goed voor multinationals. Althans als we de Europese Commissie moeten geloven. In een filmpje wordt verteld welke voordelen het nieuwe plan van de EC heeft om de kosten van het eigen vermogen aftrekbaar te maken in de vennootschapsbelasting. Mooie reclame, maar hoe zit het […]
Lees meer
 
Werk minder, verdien beter! Advertorial

Voor sommige echt goede ideeën moet je op reis! Marcel Spoelstra RA pakte daarom 3 jaar geleden zijn koffer en reisde af naar Australië. Daar reikten Rob Nixon en Colin Dunn van het Proactive Accountants Network hem verfrissende inzichten aan voor een nieuwe aanpak. De kern: minder hard werken terwijl u beter verdient. Een boeiende bundeling ‘reiscolumns’ als uw kantoor meters wil maken!

 
Vertraging in verwerking aanvraag, wijziging of stopzetting VA door intermediair
De verzoeken voor aanvraag, wijziging of stopzetting van een voorlopige aanslag 2017, die intermediairs met een eigen softwarepakket hebben gedaan, gaat de Belastingdienst vanaf 17 december verwerken.
Lees meer
 
 
Inkomen flexwerker lager dan inkomen vaste medewerker
De inkomens van flexwerkers zijn gemiddeld lager dan die van vaste medewerkers. Voor een aanzienlijk deel heeft dit te maken met verschillen in bijvoorbeeld gewerkte uren, leeftijd en bedrijfstak. Dit meldt CBS op basis van nieuw onderzoek.
Lees meer
 
 
Hof matigt boete terecht ondanks dat belastingplichtige geen beroep heeft ingesteld
Als de inspecteur in hoger beroep de strafmaat van een bestuurlijke boete ter discussie stelt dan moet het Hof beoordelen welke boete naar de omstandigheden van het geval passend en geboden is. Een boetebedrag kan dan ook lager uitvallen.
Lees meer
 
Unit4 maakt indienen reis- en onkostendeclaraties self-driving Contentpartner
Unit4 brengt een nieuwe self-driving versie van haar Travel & Expenses-systeem op de markt. Dankzij de eenvoudig te gebruiken en intuïtieve technologie kunnen organisaties hun medewerkerstevredenheid verhogen.
 
BTW Actualiteiten Opleiding
De actualiteit wordt gecombineerd met de laatste btw-aangifte over het jaar 2016. De bijzonderheden ten aanzien van de laatste btw aangifte, zoals bijvoorbeeld toepassing van de herzieningsregels en heffing over privégebruik, worden op overzichtelijke wijze in kaart gebracht. In deze educatiebijeenkomst worden aan de hand van schema’s en voorbeelden alle relevante ontwikkelingen besproken, met een […]
 
Accountant – Amsterdam Vacature
For our client, an international leader in corporate services, we are looking for a motivated and accurate Senior Accountant. This fast growing organization is looking for talented people who have the drive and passion to be part of a leading global player. The ideal candidate is someone who can easily respond to new situations, who […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn