Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 1 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ongeduldige commissie: verdienmodel en partnermodel dwarsbomen verandering
De accountancysector moet haast maken met het ingezette veranderproces, dat bovendien met meer diepgang moet worden uitgevoerd. Dat zijn de kernconclusies van de Monitoring Commissie Accountancy, die haar tweede rapport de titel ‘Doorpakken!’ heeft gegeven. Bij niet-OOB vergunninghouders ziet de commissie nog helemaal geen gestructureerde veranderaanpak.
Lees meer
 
 
Accountancysector bergopwaarts, zegt NBA
De accountantssector werkt aan onomstreden kwaliteit en aan een branche, waarin het maatschappelijk belang voor alle accountants op de eerste plaats staat. Die ambitie staat voorop, zegt de NBA als reactie op het woensdag gepubliceerde rapport Doorpakken! van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA).
Lees meer
 
Op zoek naar de ideale prijsafspraak? Advertorial

Vaste prijs, uurtje-factuurtje of abonnement? Deze vraag houdt veel kantoren bezig. Bepaal de prijs zoals jij wilt: per dienst, per klant of op basis van de echte kosten en opbrengsten. Urenregistratie en facturatie in Exact Online Accountancy ondersteunt je volledig. Je kantoor is klaar voor de toekomst.

Ontdek practice management

 
Commissie: maatregelen om werkdruk te verminderen
De Monitoring Commissie Accountancy besteedt in haar woensdag verschenen rapport nadrukkelijk aandacht aan de jonge generatie accountants, die ‘heel anders in de wedstrijd zitten’, aldus voorzitter Ada van der Veer.
Lees meer
 
 
Stuurgroep Publiek Belang is ‘system fights back’
Niet alleen de overwegend te weinig veranderingsgezinde kantoren krijgen een lelijke veeg uit de pan van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA), ook de stuurgroep Publiek Belang krijgt stevige kritiek. De commissie mist durf en introspectie en ziet het rapport ‘In het Publiek Belang’ en de maatregelen die de stuurgroep voorstelt als het pareren van kritiek: […]
Lees meer
 
Uitwisselen van gegevens met banken en overheid? De adviseur van de toekomst doet dat nu al via SBR/XBRL! Advertorial

De accountant is én blijft de belangrijkste partner van de ondernemer bij het verzamelen, opstellen en delen van bedrijfsinformatie. De manier waarop is radicaal aan het veranderen. Er vindt een verschuiving plaats van opsteller naar adviseur, van urenfabriek naar dienstverlener.
Lees verder =>

 
Let op vaststellen verliesbeschikking bij verliesjaar van vereniging of stichting
Als er geen uitstel is gevraagd om de aangifte vennootschapsbelasting in te dienen, is het volgende van belang bij het indienen van de aangifte van stichtingen en verenigingen die een verlies hebben geleden in 2017.
Lees meer
 
 
Eumedion: paragraaf ‘toekomstbestendigheid’ in bestuursverslag
Eumedion ondersteunt het voorstel van de NBA om altijd een paragraaf ‘toekomstbestendigheid’ in het bestuursverslag op te nemen. Beleggers krijgen daardoor inzicht in risico’s, onzekerheden en veronderstellingen die op de korte en langere termijn de continuïteit van de onderneming beïnvloeden. 
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Bekijk hier alle mogelijkheden ==>

 
Onderzoek KPMG SA eind juni afgerond
Het onderzoek naar het handelen van de Zuid-Afrikaanse tak van KPMG in het omvangrijke corruptieschandaal rondom de Indiase zakenfamilie Gupta is eind juni gereed. Dat schrijft Economia.
Lees meer
 
 
Exact-eigenaar Apax neemt Amsterdams cloud-bedrijf over
Private-equityhuis Apax heeft IT-bedrijf Expereo uit Amsterdam overgenomen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij The Carlyle Group, die het bedrijf in 2014 in handen kreeg.
Lees meer
 
 
Let op vaststellen verliesbeschikking bij verliesjaar van vereniging of stichting
Als er geen uitstel is gevraagd om de aangifte vennootschapsbelasting in te dienen, is het volgende van belang bij het indienen van de aangifte van stichtingen en verenigingen die een verlies hebben geleden in 2017.
Lees meer
 
 
OESO: Nederlandse economie groeit flink door
De Nederlandse economie groeit naar verwachting van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) ook volgend jaar nog flink. De organisatie gaat voor 2019 uit van een plus van 2,9 %.
Lees meer
 
 
Extra investeringsaftrek om gaswinning te behouden
Om te voorkomen dat mijnbouwbedrijven de gaswinning op de Noordzee naar het Verenigd Koninkrijk verplaatsen, verhoogt minister Eric Wiebes de conditionele investeringsaftrek van 25% in een generieke investeringsaftrek van 40% voor alle nieuwe investeringen in de opsporing en winning van kleine velden op de Noordzee.
Lees meer
 
 
Omzetgroei horeca zet door
De omzet van de horeca steeg in het eerste kwartaal van 2018 met 2,1 % ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS.
Lees meer
 
 
Betalen met ring of horloge slaat aan
Betalen met zogeheten ‘wearables’ slaat aan. Veruit de meeste consumenten die betalen met een ring, horloge of armband, willen hun oude bankpas niet meer terug.
Lees meer
 
Af van het traditionele uren- en facturatieproces, op naar een Practice Management aanpak Contentpartner
Digitalisering zorgt ervoor dat kerntaken van de accountant veranderen. Maar innovatie biedt ook kansen. De ontwikkelingen geven mogelijkheden om het traditionele uren- en facturatieproces om te zetten naar een integrale Practice Management aanpak. Dit levert een significante verbetering op van de bedrijfsprestaties.
 
Stressmanagement voor accountants: zo gaat u om met de werkdruk Contentpartner
Voelt u uw hart al kloppen in uw keel bij de gedachte aan alle post-itjes met Dringende Opdrachten die u op uw bureaublad heeft gekleefd? Denkt u tijdens het weekend soms aan dat ene rapport dat u de volgende week toch écht eens moet gaan inleveren? En lijkt het daarbij alsof een beklemmende vuist uw […]
 
Cursus Huwelijksvermogensrecht 2018 Opleiding
Prof. Bernard Schols brengt u in één dag volledig op de hoogte van het Nieuwe Huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt Bernard ook de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en […]
 
Alles weten over het moderne online accountantskantoor? Opleiding
Alles weten over de online wereld van het moderne accountantskantoor? Dan nodig ik je van harte uit voor de CaseWare Open 2018 in ons spiksplinternieuwe CaseWare Café. Het mooie is, je kunt zelf een moment prikken dat jouw het beste schikt. De CaseWare Open is namelijk dit jaar op meerdere dagen. Op woensdag 6 juni, […]
 
Assistent accountant agrarisch Vacature
“De focus ligt bij Alfa niet alleen op geld verdienen” aldus Marijn Jongbloed, assistent accountant. Vacature assistent accountant agrarisch in Gorinchem Wil jij als assistent accountant agrarisch écht iets betekenen voor ondernemers in de agrarische sector en woon je in de buurt van Gorinchem? Dan is Alfa jouw volgende bestemming! Alfa is een decentrale, mensgerichte […]
 
Accountant/adviseur Vacature
Bij Full•Finance (opgericht in 1999) werken 30 gemotiveerde en eigenwijze consultants voor onze klanten: administratie- en accountantskantoren en andere partijen werkzaam in de accountancybranche. Iedere medewerker van Full•Finance heeft zijn/haar eigen verantwoordelijk- en gedrevenheid, maar kan altijd terugvallen op collega’s. We werken met korte lijnen en in overleg is er veel mogelijk. Bij ons is […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn