6 verrassende feiten over de knobbelzwaan | Zo voorkom je een zonnesteek tijdens het wandelen | Sint-vlinders: wie is wie?
STATIGE NATUUR

STATIGE NATUUR

Ga eropuit met 'De mooiste landgoedwandelingen van Nederland'. Meer info >>
Roots
Knobbelzwaan
GROOTS & GRACIEUS

Voor veel vogelaars is de knobbelzwaan niet meer dan een parkdier, maar stadsecoloog Ton Eggenhuizen en zwanenonderzoeker Jan Beekman zijn juist in de ban van deze sierlijke, sneeuwwitte vogel. In het zomernummer van Roots lees je uitgebreid over hun ervaringen met de knobbelzwaan. Als voorproefje: 6 interessante feiten over de knobbelzwaan.
Foto: Jan Vermeer

Roots
Zoek de verschillen
WIE IS WIE: JANS OF JACOBS?

Herken je dit? Je ziet een zwarte vlinder met rode vlekken en je denkt: is dit nu de sint-jacobs- of de sint-jansvlinder? Roots-redacteur Paul Böhre legt uit hoe je beide nachtvlinders onderscheidt. Bekijk ook de uitlegvideo.
Foto: iStock

Roots
Wandelvraag
HOE VOORKOM JE EEN ZONNESTEEK?

In de zomer kan het goed warm zijn tijdens een wandelroute. Zeker wanneer je in open terrein wandelt, zoals heidegebieden, polderlandschappen of in de duinen. Hoe ga je tijdens een lange wandeltocht om met hitte en zon?
Foto: iStock

Roots
Natuurnieuws
OPMARS AZIATISCHE HOORNAAR

Het is een invasieve exoot die steeds vaker in Nederland opduikt: de Aziatische hoornaar. Deze ‘monsterwesp’ eet onder meer hommels en bijen en brengt zo de biodiversiteit schade toe. Om hem beter te kunnen bestrijden is het belangrijk om waarnemingen te melden.
Foto: iStock

ROOTS NATUURFESTIVAL

Helaas, helaas… door een combinatie van factoren lukt het ons niet om het geplande Roots Natuurfestival op 3 en 4 september 2021 in de Biesbosch te organiseren. Het Roots Natuurfestival 2021 is dus geannuleerd.

Roots
Roots
Fotoverhaal
EEN KLUUT IN HET GEEL

Bovenstaande foto is een van de 108 foto’s die heeft gewonnen bij de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Van de 108 foto’s zijn er 25 geselecteerd die vanaf september worden geëxposeerd in de Amsterdamse Hortus Botanicus. Deze kluut van Danny Slijfer is een van de 25 foto’s. Dit is zijn verhaal achter de foto...
Foto: Danny Slijfer

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden