Fotograferen in februari | Bijzondere mosjuweeltjes | Nationale Tuinvogeltelling
28- 30 JANUARI

28- 30 JANUARI

Nationale Tuinvogeltelling: doe je mee?
Foto: Sammy Houssin
Roots
DEZE MAAND
WAT TE FOTOGRAFEREN IN FEBRUARI?

Onder de titel “Nu te fotograferen” vind je elke maand in Roots leuke tips voor onderwerpen die je op dat moment goed kunt fotograferen. Online geven we nog extra tips voor een maand lang fotografieplezier. 
Foto: Ellis Pellegrom

Roots
50 SOORTEN
BIJZONDERE MOSJUWEELTJES

Alleen al in de Schoorlse Duinen komen minimaal vijftig soorten mossen en korstmossen voor. Waaronder hele fraaie met bekertjes, rode knoppen en andere bijzondere vormen. Bijzondere mosjuweeltjes, die nu ook bloeien. Bij laat middaglicht lijkt het wel alsof de mosvlaktes in vuur en vlam staan.
Foto: Paul Böhre

Roots
MOOI NIEUWS
SPECTACULAIRE TOENAME BROEDENDE ROOFVOGELS

Het gaat over het algemeen goed met de roofvogels in Nederland. De afgelopen jaren hebben drie soorten voor het eerst in Nederland gebroed: visarend, steppekiekendief en zwarte wouw. En ook eerdere nieuwkomers, de zeearend en rode wouw, zijn toegenomen. Dat brengt het aantal roofvogels dat in Nederland broedt op vijftien, blijkt uit de Vogelbalans 2021.
Foto: iStock

Roots
EVEN WEG
WINTERKAMPEREN IN DRENTHE

Kamperen in de winter is een magische belevenis. Vooral als je een plek vindt als Voscheheugte, in het prachtige Drentse landschap. En mocht je een tent te avontuurlijk vinden, dan neem je je intrek in een van de natuurhutten. Fotografe en journalist Anna Rubingh beleefde er winterse (sneeuw!) kampeerpret.
Foto: Anna Rubingh

Roots
LEKKER DE LENTE IN
NIEUWE EDITIE IN EIGEN LAND

De beste vakantiebestemming dichtbij? Nederland! Je leest er alles over in de nieuwe editie van In Eigen Land. Een nummer boordevol tips om plannen te maken voor een heerlijke voorjaarsvakantie in Nederland en de komende lente. In deze editie vind je o.a.: een culinaire ontdekkingsreis door Nederland; van oesters tot eierballen, de mooiste voorjaarsroutes voor wandel- en fietstochten, én de fijnste slaapplekken in de natuur. Bestel In Eigen Land nu voor slechts € 4,99 en betaal geen verzendkosten voor verzending binnen Nederland!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden