AEX: 561,7 - Dow Jones: 24.781 - EURUSD: 1,168 - Bitcoin: 6.427 - Goud: 1,290.9 Tuesday, 5 June 2018

   
VectorVest bijeenkomsten
Vandaag in Gent, 6 juni in Mechelen, 9 juni in Eindhoven!
Kom gratis kijken wat VectorVest voor u als belegger kan betekenen!
Aanbieding: Als u aangeeft dat u via Beursbox komt, dan krijgt u de maand proefperiode gratis! (U moet wel even met creditcard registreren)
We hebben die deal voor u met VectorVest kunnen maken!

Marktbeeld (Tom Lassing)

5/6 07:00
  • Tot eind juni 35 euro extra zonnepanelen korting via Tom Lassing. Lees hier verder
  • Ik heb al eerder geschreven dat onze hogere levensverwachting wel eens iets van het verleden kan zijn. Er wordt nu al toegegeven dat de stijging van de levensverwachting lager uitvalt dan verwacht. Daarom kan een verdere verschuiving van de AOW leeftijd vijf jaar later in gaan. Ik ben benieuwd wanneer ze gaan toegeven dat we gemiddeld al helemaal niet ouder meer worden.
  • De omzet van de detailhandel nam met 2,7% toe, maar hun vertrouwen nam extreem hard af. Dit was in Nederland het zeventiende kwartaal op rij dat de omzet toe nam! En maar klagen over Internet omzet...
  • ASR topman vond 40% loonsverhoging niet nodig, maar aandeelhouders drongen er op aan! Nu breekt mijn klomp. Aandeelhouders hebben niets in te brengen, maar ze kunnen wel zijn loon omhoog gaan eisen? Is die man onder invloed van pillen? Ik denk dat hij bedoelt dat de mannen achter de schermen hem dat graag wilden geven... Ik vraag me af welke 'aandeelhouders' dat dan zijn geweest.
  • Adyen zal 13 juni op de beurs genoteerd gaan worden. Er zal een bedrag van iets meer dan 900 miljone euro opgehaald gaan worden en dat betreft dan 12,7% van het totale kapitaal. eBay wordt nu ook klant en neemt een 5% belang in het bedrijf. Daar al Paypal het veld gaan ruimen.
  • De EU kijkt of het importtaief op Chinese fietsen verlengd moet worden. China dumpt tegen afbraakprijzen in China gemaakte fietsen. De tarieven bestaan al sinds 1993. Het huidige tarief is 48,5%. Je mag je afvragen of China dumprijzen gebruikt, of dat EU fabrikanten simpelweg te duur produceren. Elektrische fietsen vallen nu nog buiten de tarieven. De vraag is of dat zo blijft.
  • Euronext gaat 105.000 eigen aandelen inkopen. Dit vanwege de langetermijnbonusregeling. De aandelen zullen tussen 3 juni en 5 juli worden aangekocht.
  • Philips neemt EPD Solutions over. EPD maakt gespecialiseerde medische apparatuur waarmee het hart van de patient in beeld gebracht kan worden
 

 

Mooie Beursdag (Tom Lassing)

5/6 07:19
Vandaag komt de juni nieuwsbrief van Mooie Beursdag weer uit. In deze nieuwsbrief weer drie nieuwe tips. Het gaat om aandelen die naar ons idee binnen zes maanden 15 tot 30% stijgingskans maken.
De drie tips van vorige maand staan alle drie al lekker op weg naar hun koersdoel. Met lekker op weg bedoel ik in dit geval al bijna halverwege.
De maand er voor hadden we zes tips omdat de maand daar weer voor wat ons betreft niet geschikt was om posities in te nemen. Van die zes tips van twee maanden geleden hebben we bij twee aandelen de winst al genomen. Een ander aandeel kwam tot 2,5 cent van het koersdoel en verloor op dat moment 7,5% van de waarde... Dat was echt net even jammer.
Alleen maar mooi nieuws? Neen, we doen het leuk, maar niet alles is winst. Onze oudste positie hadden we in mei willen verkopen (met verlies) maar wist toen ineens flink in koers te herstellen. Later in de maand ging die winst toch weer verloren. De positie wordt in juni gesloten. Wie weet komt er nog een run omhoog en anders nemen we het verlies gewoon.
Verder in de nieuwsbrief interessante artikelen over ontwikkelingen die voor beleggers van belang kunnen zijn. Soms zijn het artikelen die wat dieper gaan dan Beursbox, maar vaak zijn het ook heel andere onderwerpen die niet in andere publicaties van ons ter sprake komen. Mooie Beursdag kent twee redacteuren die ieder hun deel van deze betaalde service voor hun rekening nemen.
https://www.mooiebeursdag.nl
Vandaag een unieke aanbieding... Als u een jaarabonnement afneemt en per overboeking betaalt, dan bent u niet 649 euro kwijt, maar slechts 369 euro. Deze aanbieding is alleen deze week geldig!
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.
Kijkt u hier voor meer informatie.

 
 
 

Opslaan van energie (Tom Lassing)

5/6 07:39

Eén van de grootste uitdagingen van de komende tien jaar is hoe we op grote schaal energie kunnen gaan opslaan. Te vaak wordt nog gedacht in de vorm van batterijen. Zelfs visionair Elon Musk van Tesla denkt eigenlijk alleen maar in de vorm van batterijen maar dan wereldrecord groot.
Daar zit geen revolutie in. Het is slechts een probleem verschuiven van energie overschot naar materiaal tekort.
Immers zijn de mijnen waar we de metalen vandaan halen gewoon eindig.
Vernieuwing zal waarschijnlijk komen vanuit IT toevoegingen aan de meest basale oplossingen die mogelijk zijn.
Zo is water omhoog pompen een heel simpele manier en met de juist software kan je dat extreem goed beheersen.
Water verwarmen of juist afkoelen is ook een mogelijkheid. Zorg voor een fantastische isolatie en laat de software de rest doen. Hoe groot wil je je voorraad aan opgeslagen energie precies hebben? Water genoeg... Zo'n bak moet ook gemaakt worden, maar beton is breder beschikbaar dan lithium.
Terug naar Tesla... Waarom heeft die elektrische auto niet een body die energie uit de zon trekt? Zou de stilstaande auto ook niet schermen kunnen laten zakken die de wielen tegen de zon beschermen en tegelijk energie uit het zonlicht trekken?
Het is een kwestie van ontwerpen. Een moderne auto hoeft er niet uit te blijven zien als een auto zoals die in feite er twintig jaar geleden ook al uit zag. De Tesla's zijn mooi, maar hoeveel mooier zijn ze ten opzichte van de Porsche 911 die onderhand ook al bijna een halve eeuw oud is. Behalve de aandrijving van de auto is de buitenkant niet echt heel anders.
 

Prachtige royale rendementen

Beleggen in Royalty aandelen is in meerdere opzichten 'anders'. Het is in ieder geval zeer lucratief gebleken, maar dat is mede door de unieke opzet van deze bedrijven. Ik heb er een prachtig rapport over geschreven. Lees hier verder
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

5/6 08:09

AEX De AEX sloot gisteren net onder de Ma20 lijn. De korte termijn trend is stijgend, maar ik zou onder die MA20 lijn even geen nieuwe long positie innemen.

DAX  De DAX index was gisteren hoger, maar overtuigen deed het niet. Het werd dan ook een donkere candle omdat de opening flink boven het slot lag.

ASML  De weerstand rond de 174,3 staat nu onder druk, maar is nog niet doorbroken. Onder dat niveau niet long gaan. Bij een doorbreking zou ik pas na een slot boven het niveau de volgende ochtend om 10:00 uur kijken of de koers er dan nog boven te vinden is. Pas dan overwegen long te gaan.

ING Groep
  De trend is nog altijd negatief en de koers van het aandeel ING Groep moet nu zelfs de voormalige lijn over de koersdalen nog weer opwaarts zien de doorbreken. Onder die lijn zou ik zeker niet long gaan. Ik vraag me zelfs af waarom een belegger nu helemaal zou overwegen om op dit moment long te gaan.

KPN  De laatste twee beursdagen een voorzichtig herstel van de koers, maar wat mij betreft zijn er nog geen redenen om nu long te willen gaan.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Mooie Beursdag

De tipservice geeft u drie tips per maand. We gaan voor posities die tussen de 15 en 35% stijgen en dat moeten ze binnen zes maanden kunnen doen. We hanteren ook strikte stop losses en take profits. Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Waarom ik niet in staatsobligaties investeer (Lodewijk Hof)

5/6 08:51

We zijn allemaal geïnteresseerd in geld verdienen. We willen meer geld verdienen en er financieel op vooruit komen. Als we dit bekijken op het gebied van generaties dan praten we over de enige constructieve methode om vanuit de armoede naar middenklasse ne weer een stap verder te komen.
Bij vrijwel iedere vermogensbeheerder of financiële instelling staan staatsobligaties aangeschreven als een veilige investering. De methode om wat rendement te maken. Het rendement is niet hoog, maar u kunt er zeker van zijn dat de overheid betaalt.
Nou is dit niet waar. Als u als ondernemer aan de overheid levert dan... Lees verder
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport kan u heel wat dure fouten gaan schelen!
Vraag het hier op!
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach