05.10.2021
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag. 
De vigtigste begivenheder denne morgen:
  • Markederne: De europæiske aktiemarkeder svingede hen over det meste af dagen, hvor investorerne så lidt retningsløse ud. Råvareaktierne havde dog en positiv dag, efter at OPEC+’s beslutning om, at produktionen ikke vil blive øget ud over det allerede annoncerede, gav anledning til en stigning i olieprisen. Sammen med fortsat stigende el- og naturgaspriser forstærkede det imidlertid også den generelle inflationsbekymring, som medvirkede til at flå risikoappetitten ud af markedet sidst på dagen, hvor især teknologiaktierne igen blev ramt. Det europæiske Stoxx 600 indeks lukkede således med et fald på 0,5% mens det danske OMXC25 indeks faldt med 1,8%. Der herskede også en negativ stemning i USA, hvor teknologiaktierne ligeledes var i modvind. S&P500 lukkede således med et fald på 1,3%, hvor usikkerhed om skæbnen for præsident Bidens økonomiske agenda samt for gældsloftet formentligt også var med til at reducere risikoappetitten. I nat har der også været en overvejende negativ stemning på de asiatiske markeder, hvor bekymringer om den kinesiske ejendomssektor nok også tynger, efter at en mindre ejendomsudvikler, Fantasia, missede betalinger på dens gæld. De europæiske og amerikanske aktiefutures har dog rettet sig i nat og peger pt. på en svagt positiv åbning i dag, om end der dog formentligt stadig vil blive tale om en noget nervøs udvikling. Obligationsrenterne i Danmark og Tyskland endte dagen en smule højere, mens USD er uændret over for EUR.
  • USA: Fed’s Bullard udtalte igen bekymring over inflationsudviklingen, hvor risiciene i hans bog pt. er opad. Ifølge Bullard, der ikke er stemmeberettiget i år, vil inflationen i henhold til Fed’s foretrukne mål (PCE-Core) være 2,8% i 4. kvartal 2022 mod den gældende konsensusforventning på 2,0%.
  • Euroområdet: Måneden første undersøgelsesbaserede aktivitetsindeks i form af Sentix-investortilliden faldt fra 19,6 til 16,9 i oktober, hvilket var mere end ventet og 5. måned i træk med tilbagegang. Der var fald i både vurderingen af den aktuelle økonomiske situation samt i forventningsindekset, hvor sidstnævnte nu er på det laveste niveau siden maj 2020. 
  • Danmark: Nationalbanken intervenerede med valutaopkøb for DKK 23,5 mia. i september, i en måned hvor DKK da også kontinuerligt handlede på niveauet 7,436 over for EUR, som vurderes at være smertetærsklen for hvor stærk Nationalbanken vil tillade kronen at gå. Det omfattende interventionsbehov var således tilstrækkeligt til, at Nationalbanken i sidste uge bukkede under for presset og sænkede de pengepolitiske renter med 0,1%-point.
  • Dagen i dag byder fra USA på ISM for tjenestesektoren samt handelsbalancetal. Fra euroområdet og UK får vi endelige PMI-tal for servicesektoren, og vi får også producentpriser fra euroområdet. Herudover byder dagen på fransk industriproduktion samt en enkelt ECB-taler.  
  
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk 
Videresend nyhedsbrevet
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)