07.09.2022
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag.


De vigtigste begivenheder denne morgen: 
  • Markederne: Der herskede en lidt mere positiv stemning på finansmarkederne i Europa tirsdag, hjulpet på vej af faldende energipriser, herunder på olie og europæiske gaspriser, forud for EU’s energikrisemøde på fredag. Brent-olieprisen nåede ned i laveste niveau siden marts presset af de seneste covid-nedlukninger i Kina samt af en stærkere USD. Aktiemarkederne løftede sig (men faldt lidt herhjemme). Renterne faldt lidt først på dagen, men en stærk ISM-rapport fra USA sendte senere renterne opad sammen med en i forvejen rekordstærk USD, mens et initialt dyk på de amerikanske børser blev minimeret. USD-styrken ser til morgen ud til at være et tema på de asiatiske børser, som tager udviklingen ilde op, og de europæiske og til dels amerikanske aktiefutures følger med ned.
  • USA: : ISM’s serviceindeks bød på positiv læsning, da det uventet steg en smule til 56,9 i august, og dermed fastholder et robust niveau, som er det højeste i fire måneder.
  • Kina: Handelstal for august viste sig mere afdæmpede end ventet, hvor især en mere afdæmpet eksportvækst skuffede.
  • Tyskland: Fabriksordrerne faldt i juli mere end ventet, og det var sjette måned i streg med fald.
  • Danmark: Som ventet fortsatte den stigende tendens i konkurser blandt aktive virksomheder i august.
  • Dagen byder fra USA på den amerikanske centralbanks (Fed) ”Beige Book”-rapport, som danner det fælles økonomiske oplæg til rentekomitéen, FOMC, forud for rentemødet den 21. september. Vi har derudover også et par Fed-taler, og så får vi opgørelsen af realkreditansøgninger for sidste uge. I euroområdet får vi den endelige opgørelse af BNP for 2. kvartal, men nok mere interessant får vi tysk industriproduktion for juli. Herhjemme får vi også juli-tal for industriproduktionen.  
 
Morgenmelding Handelsbanken - 07.09.2022 (pdf, nyt vindue)


Midt i markedet

Fra februar 2022 har Handelsbanken lanceret Midt i markedet - en videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard sammen analyserer både makroøkonomi og aktiemarked. Se med og tilmeld her. 

Tilmeld Midt i markedet

Se Midt i markedet
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)