07.10.2022
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag.


De vigtigste begivenheder denne morgen: 
  • Markederne: De europæiske aktiemarkeder forsøgte sig med en positiv åbning, men mistede pusten hen over middag, hvor obligationsrenterne også begyndte at stige mere mærkbart. Der kom da også fortsat høgeagtige signaler fra både Fed og ECB, og IMF opfordrede endvidere centralbankerne til at fortsætte kampen mod inflationen til trods for en stadigt stigende risiko for en mere omfattende global recession. Olieprisen steg også yderligere, og det europæiske Stoxx600 endte således dagen med et fald på 0,6%, mens det danske OMXC25 dog gik sin egen vej med en stigning på 0,7%. I USA var stemningen endnu mere negativ med et fald i S&P500 på 1,0%, og der har også været tilbagegang på de asiatiske markeder i nat. Her til morgen har både de europæiske og amerikanske aktiefutures endvidere pilen yderligere nedad, på en dag der uden tvivl vil være præget af nervøsitet forud for eftermiddagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport. USD er styrket over for EUR.
  • USA: Antallet af nye ledige steg fra nedreviderede 190.000 til 219.000 i sidste uge, hvilket var mere end ventet, men stadigt laavt i et historisk perspektiv.
  • Euroområdet: Referatet fra det seneste ECB-møde peged eikke på, at banken har tænkt sig at sætte tempoet i renteforhøjeslerne i den nærmeste fremtid. Budskabet var således, at det er bedre hurtigt at stramme pengepolitikken markant for at undgå at skulle sætte renterne endnu mere op på et senere tidspunkt, hvis inflationen skulle vise sig ikke at være kommet under kontrol. Vi venter fortsat, at ECB vil hæve renten med minimum 0,75%-point på mødet i oktober. Detailsalget i euroområdet faldt som ventet med 0,3% m/m i august og blev samtidigt nedjusteret måneden før. De tyske fabriksordrer faldt markant i august, men blev dog samtidigt opjusteret mærkbart måneden før, som gør tallene lidt svære at tolke på. Det ændrer dog ikke på vores vurdering af, at vi står midt i en større opbremsning i aktiviteten i fremstillingssektoren.
  • Sverige: Den månedlige BNP-indikator viste et fald på 1,3% m/m i august, i et tegn på at økonomien er i gang med en betydelig opbremsning.
  • Danmark: Antallet af konkurser i aktive virksomheder steg igen i september og har i de seneste fire måneder ikke været højere siden umiddelbart efter finanskrisen.
  • Dagen i dag vil formentigt byde på nervøsitet forud for eftermiddagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der meget vel kan vise sig afgørende for markedsstemningen i den kommende tid. Der er også et par Fed-taler på programmet. Vi får også industriproduktion og detailsalg fra Tyskland, italiensk detailsalg, månedlige norske BNP-tal samt dansk industriproduktion, men de vil med sikkerhed spille anden violin i forhold til jobtallene fra USA.
 
Morgenmelding Handelsbanken - 07.10.2022 (pdf, nyt vindue)


Midt i markedet

Fra februar 2022 har Handelsbanken lanceret Midt i markedet - en videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard sammen analyserer både makroøkonomi og aktiemarked. Se med og tilmeld her. 

Tilmeld Midt i markedet

Se Midt i markedet
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)