08.09.2022
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag.


De vigtigste begivenheder denne morgen: 
  • Markederne: Frygten for økonomisk hård økonomisk opbremsning kombineret med fortsat markant strammere pengepolitik hang fortsat som en tung sky over finansmarkederne onsdag, hvor råvarepriserne faldt endnu en dag, og der kom lidt nyheder om udseendet af EU’s energikrisetiltag, som ventes fremlagt i morgen. Det trak ned i aktiemarkederne, samtidigt med at markedsrenterne faldt. USA-børserne satte til gengæld senere kurs opad, hjulpet af lavere oliepriser, samt lidt mindre høgeagtige Fed-signaler, mens EUR/USD trak op. Til morgen formår Asien-børserne samt europæiske aktiefutures dog kun delvist at følge USA-udviklingen op, om end vi fik nye tegn på, at vi er ved at nå toppen af centralbankernes aggressive opstramninger, hvilket blev signaleret af Australiens centralbankchef.
  • USA: Fed’s ”Beige Book”-rapport pegede som ventet på, at vækstudsigterne for økonomien er svage, men understregede også at inflationen viser tegn på deceleration. I den forbindelse gentog Fed’s Brainard bankens fokus på, at få inflationen under kontrol men advarede om, at risikoen kan blive mere tosidet i fremtiden. Der var derudover fik vi et nyt fald i realkreditansøgninger i forbindelse med boligkøb i sidste uge.
  • EU: Kommissionsformand Von der Leyen løftede lidt af sløret for udseendet af de krisetiltag, som ventes fremlagt på morgendagens krisemøde i EU.
  • Euroområdet: BNP for 2. kvartal blev revideret op til en stigning på 0,8% m/m mod tidligere 0,6% m/m.
  • Tyskland: Industriproduktionen viste sig bedre end ventet i juli, hvor den faldt halvt så meget som frygtet.
  • Sverige: Økonomien holdt fortsat skindet på næsen, da BNP viste sig stabil i juli, mod et ventet fald.
  • Danmark: Industriproduktionen faldt lidt mindre end ventet i juli, men satte en stopper for en positiv periode med produktionsstigninger de foregående seks måneder.
  • Dagens hovedfokus er på et spændende rentemøde i den Europæiske Centralbank. I USA har vi en række Fed-taler, herunder af Fed-chef Powell. Derudover modtager vi antal nye ledige for sidste uge i USA. Ydermere modtager vi norsk BNP for juli, og herhjemme byder dagen på handelstal for juli.  
 
Morgenmelding Handelsbanken - 08.09.2022 (pdf, nyt vindue)


Midt i markedet

Fra februar 2022 har Handelsbanken lanceret Midt i markedet - en videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard sammen analyserer både makroøkonomi og aktiemarked. Se med og tilmeld her. 

Tilmeld Midt i markedet

Se Midt i markedet
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)