19.08.2022
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag.


De vigtigste begivenheder denne morgen: 
  • Markederne: Der var torsdag tale om en rimelig stille udvikling på finansmarkederne. Aktiemarkederne steg lidt i Europa, men faldt herhjemme, og i USA var der tale om en blandet udvikling. Der blev tale om let stigende renter i Europa og små rentefald i USA, og USD blev styrket. Olieprisen steg for anden dag i træk, efter at EIA udtrykte mindsket bekymring om fremtidig olieefterspørgsel. Til morgen herskede der først en negativ stemning på Asien-børserne, som senere rettede sig. Det ændrede dog ikke på, at aktiefutures for USA og Europa peger let nedad, og USD styrkes lidt yderligere.
  • USA: Philadelphia Fed indekset steg uventet i august og mere end reverserede de forrige to måneders fald. Salget af eksisterende boliger faldt i juli mere end ventet, og det var dermed sjette måned i træk med fald som samlet set er det største fald siden 1999. Vi fik lidt blandede Fed-taler, hvor Fed’s ultrahøg Bullard går ind for en ny stor renteforhøjelse på 0,75%-point på september-rentemødet, mens Fed’s due George ser, at Fed allerede er kommet langt i opstramningen.
  • Euroområdet: Forbrugerpriserne for juli var uændrede efter revidering og et par ECB-taler understregede udsigten til fortsatte renteforhøjelser.
  • Storbritannien: GfK-forbrugertilliden faldt uventet meget i august til historisk lavpunkt siden 1974​​​​​​​.
  • Norge: Norges Bank løftede som ventet renten 0,50%-point endnu en gang på rentemødet i går, hvilket bragte styringsrenten op i 1,75%, som er den højeste rente i ti år. Derudover lagde Norges Bank op til en hurtigere stigning i styringsrenten end skønnet på juni-rentemødet. Derudover steg BNP (for fastlandet) lidt mindre end ventet med 0,3% m/m i juni. Det ændrede dog ikke på, at BNP-væksten for hele 2. kvartal endte på de ventede 0,7% q/q.
  • Dagen byder blot på småting i form af producentpriser for Tyskland i juli samt britiske detailsalgstal ligeledes angående juli.  
 
Morgenmelding Handelsbanken - 19.08.2022 (pdf, nyt vindue)


Midt i markedet

Fra februar 2022 har Handelsbanken lanceret Midt i markedet - en videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard sammen analyserer både makroøkonomi og aktiemarked. Se med og tilmeld her. 

Tilmeld Midt i markedet

Se Midt i markedet
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)