25.08.2022
Nyheder fra aktie-, obligations- og valutamarkederne samt en række aktuelle økonomiske nøgletal og estimater for den kommende dag.


De vigtigste begivenheder denne morgen: 
  • Markederne: Der var tale om en rimelig stille dag på finansmarkederne, som har fokus rettet frem mod morgendagens ”Jackson Hole”-tale fra Fed-chef Powell. Markederne er i øjeblikket lidt i vildrede over om de forstærkede globale afmatningstegn kan få centralbankerne til at ryste på hånden i de pengepolitiske opstramningsplaner, hvor tendensen for tiden er, at centralbanksfolk fremhæver inflationsbekæmpelse som førsteprioritet. De europæiske renter steg, især i den korte ende af rentekurven og det fik støtte fra nye rekordhøje gaspriser. Aktiemarkederne udviklede sig let positivt, hvor det hjemlige var ekstra begunstiget af ekstra efterspørgsel efter defensive aktier. Til morgen fortsætter den positive børsstemning i Asien, hjulpet af stimulansnyheder fra Kina. USA’s aktiefutures fortsætter forsigtigt op, mens stigningen i Europa var mere tempereret.
  • USA: Ordreindgangen på varige goder skuffede på overfladen i juli, men så man i stedet på kerneordrerne, som er en bedre proxy for de faste investeringer i nationalregnskabet, steg de mere end ventet efter en oprevidering af juni-stigningen. Vi fik også lidt nyt for boligmarkedet, da antallet af verserende bolighandler i juli faldt endnu en måned til det laveste niveau siden coronakrisens start. Der var ikke umiddelbart bedringstegn forude, da realkreditansøgninger i forbindelse med boligkøb faldt yderligere i sidste uge.
  • Kina: Kina skruede op for den økonomiske stimulans med en ny 19-punkters støttepakke på CNY 1.000 mia.
  • Dagen byder på af ECB’s referat af rentemødet den 21. juli. Derudover modtager vi tysk IFO-barometer samt fransk INSEE-erhvervstillid begge for august. USA byder ind med opgørelsen af antallet af nye ledige på overførselsindkomst i sidste uge samt Kansas Fed’s regionale fremstillingsindeks for august, og Kansas Fed åbner Fed’s årlige Symposium i Jackson Hole.   
 
Morgenmelding Handelsbanken - 25.08.2022 (pdf, nyt vindue)


Midt i markedet

Fra februar 2022 har Handelsbanken lanceret Midt i markedet - en videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard sammen analyserer både makroøkonomi og aktiemarked. Se med og tilmeld her. 

Tilmeld Midt i markedet

Se Midt i markedet
.
 
Handelsbanken, filial af Svenska Handelsbanken AB (publ.), Sverige er ansvarlig for Morgenmelding. Nyhedsbrevet udkommer alle hverdage og er udarbejdet af  cheføkonom Jes Asmussen og seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø.
.
 
Du har modtaget denne e-mail, fordi du har tilmeldt
dig nyhedsbreve fra Handelsbanken.
Vi har sendt denne e-mail til: newsletter@newslettercollector.com.
Opdatér dine oplysninger | Afmeld nyhedsbrev
Dine valg i nyhedsbrevet registreres og bruges internt i Handelsbanken til statistiske formål.
Skriv til os på: nyhedsbreve@handelsbanken.dk
 © Svenska Handelsbanken AB (publ)