Poetry International Nieuws
27 februari 2024
   
     
       
       
                                 
       
       
                                 
       
                                 
       
                                 
    Van 7 tot en met 9 juni haalt het 54e Poetry International Festival Rotterdam alles uit de poëzie en de poëzie uit alles. Met dichters en spoken word-artiesten van over de hele wereld en partners van ver en dichtbij presenteert het festival unieke poëzieperformances, themaspecials, workshops, interviews en interactieve programma's. Dit jaar vermenigvuldigen we de kracht van poëzie, door poëzie zoals je die kent te combineren met poëzie die je op het eerste gezicht niet als zodanig zou herkennen. Zet je schrap voor een dubbele dosis poëtische genialiteit als we het bekende met het onbekende laten versmelten. Kom kijken naar de beste dichters ter wereld als ze de grenzen van de traditionele literaire expressie over gaan en de dialoog aangaan met artiesten uit verschillende vakgebieden, zoals mode, strips, therapie, karaoke, filosofie en nog veel meer. Samen met jou gaan we de grenzen verleggen van wat poëzie kan zijn!

Koop nu je passe-partout met 35% korting. Er is een beperkt aantal passe-partouts met deze korting beschikbaar en op is op. De verkoop van dagkaarten begint op 21 maart a.s.
   
                                 
       
                                 
       
                                 
       
                                 
    In het kader van Maak Mee In Je Wijk organiseren Bibliotheek Rotterdam en Poetry International een serie leuke, leerzame en betaalbare workshops Gedichten schrijven voor beginners in het hart van Alexanderpolder. In bibliotheek Ommoord, gevestigd in buurtcentrum De Romeynshof, leer je op vier vrijdagen stap voor stap hoe je jouw verhaal pakkend op papier (of je tablet) krijgt. Naast het schrijven leer je ook nog eens hoe je gedicht zo goed mogelijk voor te dragen. De serie wordt afgesloten met een gezellige poëziemiddag waar je je gedicht op het podium voordraagt.

De workshops worden gegeven door
Daniela Montoya Jerez (foto) op vrijdag 8 en 22 maart, en 5 en 19 april, van 11:00 - 13:00 uur. Je kunt er ook voor kiezen om losse workshops te volgen. Locatie: Bibliotheek Ommoord, in de Romeynshof.

Lees meer en schrijf in >
     
                                 
       
                                 
     
                                 
       
                                 
       
                                 
    Samen met vele literaire partners viert Poetry International het enige echte Rotterdamse Boekenbal dat op vrijdag 22 maart a.s. ouderwets in Arminius in Rotterdam wordt gehouden. Deze editie staat in het teken van het thema van de Boekenweek, Bij ons in de familie…. Daar houden we van samen lezen, samen dansen en samen zijn.

Poetry vaardigt de dichters
Maureen Ghazal (foto) en Joshua Snijders af, daarnaast zie je ook optredens van Abdelkader Benali, Dichter des Vaderlands Babs Gons, Alex Boogers, Benzokarim, Freek de Jonge, Myrte Leffring, Siham Amghar, Amber Rahantoknam, Luc Howie Duzzith en Tyler & Sebastian Koudijzer, met stadsdichter Elfie Tromp als presentator.

Mis het niet! Check voor alle info, programmapartners en kaarten de website van Arminius.
   
                                 
       
                                 
       
                                 
                                 
      Tips voor deze nieuwsbrief zijn welkom. Stuur ze naar info@poetry.nl   Interessant voor vrienden of relaties? Stuur door of tip deze nieuwsbrief.      
                                 
                     
                                 
      Stichting Poetry International - Westersingel 16 - 3014 GN Rotterdam      
     
                       
                                 
 
U ontvangt deze e-mail via Poetry International. Stelt u hierop geen prijs, meld u zich dan via deze link af.