Daily Express Bekijk in browser

Express Morning Brief


✍ Goeiemorgen

⏰ Deze nieuwsbrief telt 678 woorden - leestijd: 3 minuten

1. Need to know

2. Noted...

3. Grafiek du Jour

Verschillende EU-landen houden er verschillende maatregelen op na met betrekking tot 'social distancing'. Wie heeft gelijk?

Een studie uit 2017 geeft aan dat bij een afstand van anderhalve meter, eerder dan van één meter, het aantal druppels dat wordt ingeademd, afkomstig van een andere persoon, wordt gereduceerd tot zero. 

In een studie die eerder deze maand door het medische vakblad The Lancet werd gepubliceerd staat te lezen dat het risico op besmetting daalt van 12,8 procent op één meter afstand tot 2,6 procent op een grotere afstand. 

Deze studie wordt door critici ‘absoluut onvolledig’ genoemd. Omdat ze enkel rekening houdt met afstand en niet met de duur waaraan een persoon aan druppels wordt blootgesteld. 

Meer hier

4. Coronavirus FactBox

België

Wereldwijd (cijfers Johns Hopkins University)

  • 7.887.221 bevestigde gevallen
  • 432.909 overleden (5,47%)
  • 3.763.179 genezen

5. De wereldeconomie

Dow Jones Futures: - 338 punten (-1,33%)

Bel20: 3.296  (+0,76%)

EUR/USD: 1,1244 (-0,9%)   

Olie (WTI): 35,28 USD (-2,7%)

Goud: 1.740 USD (+0,2%)

Bitcoin: 9.324 USD (-1,3%)

Deel deze nieuwsbrief
met een vriend.

Deel

Kreeg je deze
nieuwsbrief
van een vriend?

Schrijf je hier in

6. Cover du Jour

Libération: 'Macron feliciteert Macron'

President Emmanuel Macron heeft zondagavond het land toegesproken en had goed nieuws: vanaf vandaag geldt voor het hele land code groen en dat betekent dat ook de restaurants in en rond Parijs weer open mogen.

Macron feliciteerde de manier waarop zijn regering de coronacrisis had aangepakt en zei dat het land "een nieuwe fase" ingaat, waardoor de Franse economie zich kan herstellen. 

De eerste overwinning is geboekt in de strijd tegen het coronavirus, volgens de Franse president. "We kunnen weer aan het werk, en we kunnen weer naar school." 

Er ligt een steunpakket van 500 miljard klaar, zei Macron. Hij benadrukte dat de kosten van de coronacrisis niet zullen resulteren in belastingverhogingen. Wie dan wel voor de kosten zal opdraaien, zei hij niet.

Dominique Dewitte

Content curator Business AM

Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

facebook twitter linkedin

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

2020 © Business AM

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, 
9000 Gent, België