Om de webversie te openen Klik hier

Over zes dagen, op 7 juni, gaat de 71e editie van het Holland Festival van start! Een aantal voorstellingen is al geheel of bijna uitverkocht, dus wacht niet te lang met het bestellen van uw tickets. In deze nieuwsbrief: mozaïektheater dat je hart raakt, voetbalfans op het podium, Anna Karenina zoals u het nooit eerder hebt gezien, videoinstallatie over de perverse aard van politieke discriminatie en twee toevoegingen aan het programma. En een festivalspecial in de Volkskrant.

 

SAIGON

Les Hommes Approximatifs, Caroline Guiela Nguyen

 

13 - 14 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

In deze meeslepende mozaïek-voorstelling, in een hyperrealistische setting, spelen Franse en Vietnamese acteurs een verscheidenheid aan verhalen over de gevolgen van oorlog, liefde en ballingschap. Regisseur Nguyen vertaalt de pijnlijke, gedeelde geschiedenis van Frankrijk en Vietnam naar universeel theater. Een hit op het Festival d’Avignon 2017.

'Dit is het soort ontroering dat je langzaam bekruipt Het soort dat zich vasthaakt in je hart, en daar een tijdje blijft huizen - misschien wel voor altijd.' - de Volkskrant

Een '...ontroerend, diep menselijk stuk (*****)' - Cultureel Persbureau

bekijk de video

 
 

The Way You Sound Tonight

try-outs aan programma toegevoegd

 

6 juni (try-outs), 17 - 18 juni
Loods 6

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. Aan het festivalprogramma zijn aanstaande woensdag 6 juni twee try-outs toegevoegd van The Way You Sound Tonight, dat 17 juni in première gaat. Bekijk het interview van dansprogrammeur Annemieke Keurentjes met Arno Schuitemaker.

Stadium

Mohamed El Khatib

 

16 - 17 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

Op de dag dat Frankrijk op het WK voetbal tegen Australie speelt, spelen de supporters van de Noord-Franse voetbalclub RC de Lens theater in Amsterdam. Theatermaker El Khatib laat 53 van hen over hun leven en clubliefde getuigen, en ontrafelt de mythes rondom de vermeende verschillen tussen voetbal- en theaterfans. bekijk de video

 

End Credits

Steve McQueen

 

9 -28 juni
Loods 6

Het lijkt wel de aftiteling van een film. Filmregisseur en kunstenaar Steve McQueen laat in deze video-installatie gestaag pagina na pagina tekst over twee tegenover elkaar geplaatste schermen lopen. Via de speakers zijn stemmen van acteurs te horen die teksten voorlezen uit het enorme dossier dat de FBI tussen 1941 en 1976 aanlegde over de legendarische Afro-Amerikaanse zanger en activist Paul Robeson (1898-1976). End Credits toont de perverse aard van politieke discriminatie en vervolging.

 
 

Anna Karenina...

Clemens Sienknecht, Barbara Bürk, Deutsches Schauspielhaus Hamburg

 

8 - 10 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

Anna Karenina als een wervelende radioshow. De tekst van Tolstoj's klassieker is beperkt tot de essentie of vervangen door naadloos passende pophits uit de jaren 70 en 80. Radio Karenina combineert op onnavolgbare wijze hoorspel, literaire vertelling, bizarre jingles en muziek met een feilloos gevoel voor intelligent meta-literair theater en ironie. bekijk de video

De Staat van de Stad

het voltallige college van Amsterdam & gasten

 

11 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

De nieuwe wethouders van Amsterdam presenteren zichzelf en hun plannen aan het grote publiek tijdens een speciale editie van de jaarlijkse De Staat van de StadOok zijn er bijdragen van onder meer Gershwin Bonevacia (woordkunstenaar), Mourad El Otmani (Young Amsterdam), Arna Mackic (architect) en Marleen Stikker (directeur Waag Society).

 

festivalspecial Volkskrant

vandaag in de krant

 

De special opent met een terugblik op de afgelopen vier jaar aan de hand van 'vier nieuwe tendensen die het tijdperk-Mackenzie kenmerken. Toegankelijkheid, Digitale kunstvormen, Talent van eigen bodem, Politiek bewustzijn'. Daarnaast artikelen over Lessons in Love and Violence en SAIGON ('Bijzonder aan Saigon is dat de voorstelling zo levensecht voelt.') plus nog acht tips, waaronder Anna Karenina en End Credits

acteurs the nation genomineerd

voor awards van de VSCD

 

The Nation, de actuele theaterthriller van Het Nationale Theater, was vorig jaar een van de grote successen in het Holland Festival, die tevens coproducent was van deze productie. Twee acteurs uit The Nation zijn genomineerd voor een toneelprijs van VSCD, zo werd vandaag bekend: Romana Vrede voor de Colombina (voor beste vrouwelijke bijrol) en Vanja Rukavina voor de Arlecchino (voor beste mannelijke bijrol). 

 
 
Volg ons via
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.