NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘MSC Zoe raakte zeebodem boven Wadden voor containerramp’
 
Containerschip ‘MSC Zoe’ raakte vlak voor het ongeluk, waarbij het begin dit jaar boven de Waddeneilanden honderden containers verloor, de zeebodem. Dat blijkt uit onderzoek van tv-programma Zembla.
 
 
 
#
 
Duisburg krijgt grootste inlandterminal van Europa
 
De haven van Duisburg krijgt de grootste inlandterminal van Europa. De terminal krijgt een oppervlakte van 220.000 vierkante meter en moet in 2022 gereed zijn. Dat heeft de beheerder van de haven van Duisburg bekendgemaakt.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Meer flexibiliteit op het spoor
 
Leasing van locomotieven. Vind de locomotief die aan uw eisen voldoet. Alpha Trains levert oplossingen op maat, heeft een uitgebreide portfolio en een ervaren team dat zich inzet voor uw succes.

Klik hier voor meer.
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Binnenvaart ziet niets in plan ‘schiereiland’ in Maashaven
 
De binnenvaart voelt zich overvallen door het plan van de Rotterdamse PvdA om een deel van de Maashaven te dempen ten behoeve van woningbouw.
 
 
 
#
 
Belgisch OM start onderzoek naar container met 39 lichamen
 
UPDATE 12.07 – Het Belgische OM onderzoekt de vrachtwagencombinatie waarin woensdag in Essex 39 lichamen werden gevonden. Inmiddels is duidelijk geworden dat de betreffende koeltrailer in Zeebrugge op een schip is geladen. In de trailer zaten 38 volwassenen en één tiener, die volgens Britse media allen de Chinese nationaliteit hadden.
 
 
 
#
 
Top DB Cargo onder druk
 
De Duitse verkeersminister, Andreas Scheuer, heeft de topman van Deutsche Bahn de wacht aangezegd. Er moet binnen drie weken een deugdelijk plan op tafel komen om bij onder meer DB Cargo orde op zaken te stellen.
 
 
 
#
 
Commentaar – Vlaamse havenfusie
 
De raden van bestuur van de havens van Antwerpen en Zeebrugge hebben groen licht gegeven voor onderhandelingen over een mogelijke fusie tussen de twee havens. Het staat er alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maar dat is het bepaald niet.
 
 
 
#
 
Wincanton aast op Britse wegvervoerder Eddie Stobart
 
De noodlijdende Britse wegvervoerder Eddie Stobart komt mogelijk in handen van Wincanton Logistics, een van de grootste logistieke bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt op de Britse beurs.
 
 
 
#
 
Open-loop scrubber aan banden gelegd
 
Is het lozen van zwavelhoudend waswater van scrubbers wel of niet schadelijk voor het milieu? Hoewel er nog geen eenduidig antwoord is op deze vraag leggen steeds meer havens en overheden het gebruik van open-loop scrubbers aan banden. Hoe zit ‘t nou precies? Vijf vragen over de open-loop scrubber.
 
 
 
#
 
VK stevent af op nieuw uitstel Brexit tot eind januari 2020
 
De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie wordt waarschijnlijk met drie maanden uitgesteld tot eind januari volgend jaar. De Europese Raad van Ministers wil het VK respijt geven, al heeft Frankrijk daar nog bedenkingen bij.
 
 
 
#
 
Antwerpen en Zeebrugge starten onderhandelingen voor fusie
 
De havenbeheerders van Antwerpen en Zeebrugge gaan nog dit jaar een eerste stap zetten richting een mogelijke fusie. Dat hebben beide bedrijven bekend­gemaakt. Daarmee willen ze beter in kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen als de energietransitie en digitalisering.
 
 
 
#
 
‘Beloning chauffeur staat op één bij aanpak sociale dumping’
 
Het Europese ‘Mobiliteitspakket’ tegen sociale dumping in het wegvervoer heeft de tweede ronde gehaald. De nieuwe Europese Commissie zal er zich nog eens over buigen, evenals de Raad van Ministers en het Europese Parlement. Het komt nu vooral ook aan op de handhaving van de maatregelen tegen sociale dumping. Een uitgesproken mening daarover heeft Dirk...
 
 
 
#
 
Maersk schroeft winstverwachting op met 10%
 
A.P. Moller – Maersk heeft zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar met ongeveer 10% verhoogd, omdat de belangrijkste divisies in het derde kwartaal beter presteerden dan verwacht en de brandstofkosten meevielen.
 
 
 
#
 
Rotterdam groeit nog licht, maar heeft zorgen over wereldhandel
 
De overslag in de Rotterdamse haven is in de eerste drie kwartalen met 1% gestegen tot 353,5 miljoen ton. Dat meldt Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Het groeitempo is wel fors afgenomen ten opzichte van de eerste helft van het jaar. Toen werd nog een groeicijfer van 3,4% genoteerd.
 
 
 
#
 
Kotug Smit Towage verliest claimzaak tegen Maersk
 
Het Rotterdamse sleepbedrijf Kotug Smit Towage heeft bot gevangen in een geschil over het opzeggen vorig jaar door Maersk van het grote sleepcontract dat het in Rotterdam had met de containergigant.
 
 
 
#
 
Ook MSC laat omstreden noordpoolroute links liggen
 
MSC heeft zich gevoegd bij het groeiende aantal rederijen dat niet gaat varen via de Arctische route. CMA CGM en Hapag-Lloyd maakten al eerder bekend dat ze de route, die dwars door kwetsbaar natuurgebied gaat, niet meer nemen.
 
 
 
#
 
Kelderende volumes voor Euromax-terminal
 
De overslag op de Euromax-terminal in de Rotterdamse haven is met bijna een vijfde gedaald in het voorbije kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van Cosco Shipping Ports, dat een belang heeft in de ECT-terminal.
 
 
 
#
 
Vrachtpool Schiphol? Ja of nee?
 
Topman Dick Benschop van Schiphol heeft zijn volle politieke gewicht in de strijd gegooid voor wat hij een ‘aparte reservering voor vrachtvluchten’ op de luchthaven noemt. Daarmee schaart hij zich achter een eerder voorstel van de belangenorganisaties ACN en Evofenedex voor een vrachtpool op de mainport. Regeringspartij D66 ziet intussen nog weinig in een ‘aparte...
 
 
 
#
 
Fataal ongeluk aan boord Nederlands schip
 
Aan boord van een Nederlands schip heeft donderdag een fataal ongeval plaatsgevonden. Het schip ligt op dit moment in de haven van Teesport in het noorden van Engeland.
 
 
 
#
 
Van Berkel: ‘Met inlandterminal zitten we dicht bij onze klanten’
 
De terminals van Van Berkel Logistics zijn typische inlandterminals, met vooral aanvoer uit en naar de eigen regio. Per week verwerkt Van Berkel met zijn twee terminals zo’n duizend containers. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een totaal van 45.000. Dat waren er vijftien jaar terug nog drieduizend.
 
 
 
#
 
‘Zero emissie voor stadslogistiek is geen rocket science’
 
Gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers werken samen in Green Deal ZES om in de centra van dertig tot veertig steden de uitstoot van CO2 door de logistiek terug naar nul te krijgen. Sinds de start in 2014 is het totale aantal deelnemers gestegen van vijftig naar tweehonderd en dat aantal groeit nog steeds.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Een fusie van de havens van Antwerpen en Zeebrugge is bedreigend voor Rotterdam  
 
 
stem Oneens, in de praktijk zal er weinig veranderen.
stem Eens, samen staan ze sterker.
stem Oneens, Rotterdam blijft nautisch onverslaanbaar.
stem Maakt niet uit, die fusie gaat toch niet door.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam