Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 19 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
MUIS Software neemt Ctrl over van Deloitte
MUIS Software, aanbieder van (SaaS-) boekhoud- en administratiesoftware, en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners hebben overeenstemming bereikt met Deloitte over de overname van Ctrl.
Lees verder »
Veel meer Wwft-meldingen door accountants
Accountantskantoren hebben vorig jaar veel meer meldingen gedaan van ongebruikelijke transacties in het kader van anti-witwaswet Wwft. Dat meldt toezichthouder BFT in zijn jaarverslag.
Lees verder »
Advertorial: Infine & Visionplanner. Wat past het beste bij u?

Wat zijn nou precies de verschillen tussen Infine en Visionplanner Cloud? Aan de hand van een korte scan van 12 vragen geven wij u advies over welke oplossing het best past bij uw kantoor. Wordt het Infine of toch Visionplanner? Doe de scan =>

Advertorial: Deze accountant heeft het goed bekeken…

Met behulp van de software van Payt helpt Steef Visser (Visser & Visser) zijn klanten om beter betaald te krijgen. Als eerste aanspreekpunt adviseert hij zijn klanten over succesvol debiteurenbeheer. Ondertussen plukt hij zelf de vruchten van een versnelde cashflow, ook dankzij het Payt Certified Partnership. Lees hier meer.

Tijdelijke doorhaling voor hardleerse RA
Een RA is door de Accountantskamer voor drie maanden doorgehaald omdat hij in een echtscheidingsprocedure een onvoldoende onderbouwde opinie heeft geschreven over mogelijk te betalen alimentatie. Bovendien heeft hij zijn objectiviteit niet gewaarborgd en beseft hij de onjuistheid van zijn handelen niet. ‘Betrokkene hecht kennelijk ook geen enkel belang aan het naleven van de gedragsregels.’
Lees verder »
8 kritiekpunten op wetsvoorstel excessief lenen bij eigen bv
Op 4 maart 2019 is de internetconsultatie gestart voor het wetsontwerp excessief lenen bij de eigen bv. Per 1 januari 2022 treedt de nieuwe wet in werking. Deze wet zal leningen aan dga’s (directeur grootaandeelhouders) van de eigen bv in de belastingheffing betrekken. Hierna zal ik nader toelichten waarom het wetsvoorstel in mijn ogen slecht […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis download: Succesvol nieuwe software implementeren

De implementatie van nieuwe software heeft vaak veel impact op je organisatie. Bekijk welke stappen je volgt om zo’n implementatie goed te laten verlopen: van draagvlak creëren, softwarekeuze, tot en met testen en in gebruik nemen.
Download gratis >

Lees verder »
Afwaarderingsverlies dga alleen aftrekbaar bij lening vóór emigratie
Wie een lening verstrekt aan de eigen BV en dan emigreert, kan een eventueel afwaarderingsverlies aftrekken. Dan moet de lening wel zijn verstrekt voorafgaand aan de emigratie, leert een uitspraak van de Hoge Raad.
Lees verder »
Spoedreparatie fiscale eenheid nog geen gelopen koers
De Wet spoedreparatie fiscale eenheid, inmiddels aangenomen door de Tweede Kamer, wordt niet zomaar aangenomen door de senaat. De CDA-fractie in de Eerste Kamer wil eerst antwoorden van staatssecretaris Snel op een aantal praktische knelpunten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Lees verder »
Raad van State: uitstellen pensioenkorting is niet verantwoord
De Raad van State heeft zijn licht laten schijnen over het wetsvoorstel van 50Plus-Kamerlid Van Rooijen om pensioenfondsen twee jaar langer de tijd te geven om hun dekkingsgraad op het vereiste niveau te brengen. Daarmee worden kortingen op pensioenopbouw en -uitkeringen vermeden. Het advies is duidelijk: ‘Niet verantwoord’.
Lees verder »
Brexit hakt er nu al in, maar niet voor accountants
De Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk is sinds het brexit-referendum in 2016 sterk achtergebleven bij de export naar andere EU-landen. Accountants onttrekken zich aan de daling: de vraag naar (onder meer hun) adviesdiensten is juist gestegen, aldus het ING Economisch Bureau.
Lees verder »
Fusie op til tussen FSV en BLM
Accountantskantoren FSV en BLM gaan fuseren, zo hebben beide bedrijven afgesproken. De kantoren werken al twee jaar samen en gaan die samenwerking nu intensiveren. Gezamenlijk tellen de organisaties zo’n 150 medewerkers.
Lees verder »
IASB komt met nieuwe winstbegrippen
De IASB heeft twee nieuwe definities van winst geïntroduceerd. Daarmee wil de internationale verslaggevingsautoriteit bevorderen dat de jaarcijfers van bedrijven beter met elkaar vergeleken kunnen worden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
SBR Nexus nieuw lid XBRL Nederland
Samenwerking Tilburg University en accon■avm
Omzet detailhandel hoger, stijging vooral bij online verkoop
CONTENTPARTNER
De 6 belangrijkste wijzigingen van de WAB (Wet arbeid in balans)

Het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is op 5 februari 2019 aangenomen door de Tweede Kamer. De regels rond o.a. transitievergoedingen, ontslagrecht, oproepkrachten en payrolling gaan veranderen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
 Optimaal online: afletteren in Twinfield nu nog makkelijker

Regelmatig afletteren is essentieel om je boekhouding up-to-date te houden. Op verzoek van veel klanten hebben we de mogelijkheden in Twinfield hiervoor uitgebreid. Vanaf heden is de factuurzoeker in de memoriaaldagboeken beschikbaar. In deze productblog ‘Optimaal Online: afletteren in Twinfield nu nog makkelijker’ lees je alles over afletteren en het gebruik van de nieuwe factuurzoeker.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Erfrecht
Fiscaal Vanmorgen
26 maart 2019
Indeling CAO/BpF wie of wat bepaalt de keuze?
Fiscount
27 maart 2019
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
8 mei 2019
VACATURES
Assistent Accountant / Controller
HLB Nederland
Valkenburg
Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Medior- Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN