Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ons aanbod   |   Ontmoeten en leren
 
 
Op donderdag 30 september van 20.00 tot 22.00 uur is het éindelijk zover: Nieuwegeins Peil! Acht Nieuwegeinse auteurs (o.a. Stadsdichter Ton de Gruijter en Heleen van den Hoven) treden op met een gedicht of verhaal. De avond wordt nog feestelijker met de muziek van Laroux.

gratis voor leden | meld je online aan

Ontdek de bieb daarnaast bij workshops en lunchpauzelezingen. Nieuw op het programma zijn de Digibrigade, de Ouder-kindmiddag (voor 4 t/m 8 jaar en ouders) en het Voorleesfeest. Kom je snel langs?
 
Ons programma   S
S
S
Maak laaggeletterdheid in Nieuwegein bespreekbaar
 

In de Week van Lezen en Schrijven staan we stil bij laaggeletterdheid. Doe mee aan de escapegame en ontdek zelf hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Of kom je naar het boekbezoek van taaldocent en schrijver Said El Haji (o.a. bekend van het boek Gemeente zegt ik Nederlands leren)?

 
Meld je snel aan   S
 
S
Lunchpauzelezing: regie over je allergie
Iedereen kent de voorjaarshooikoorts, maar wie had er tien jaar geleden gehoord van een glutenallergie? Harry van Egmond van Welness Unlimited (foto) vertelt hoe je de regie over je allergie kunt houden.
 
Opgeven lunchpauzelezing   S
Doe mee aan de Health Check
Tijdens deze leuke wandelroute vind je allerlei onderdelen waarbij je inzicht krijgt in je gezondheid. Natuurlijk is er ook aandacht voor cultuur, inspiratie en zorgen voor jezelf, plus een leuke goodiebag (op=op).
 
Aanmelden   S
 
S
S
S
 
(Voorlees)feest
Elke donderdagmiddag is het voorleesfeest in de bibliotheek. Kruip in een fijne stoel en luister naar gloednieuwe verhalen of een bekende klassieker. Komen jullie ook langs bij de Ouder-kindmiddagen (4-8 jaar), vanaf 24 september?
 
Meer info   S
Digibrigade: DigiD
De digitale ontwikkelingen gaan misschien snel, maar wij nemen de tijd! Tijdens deze themabijeenkomst hebben we het over DigiD met de organisatoren van de cursus Digisterker.
 
Aanmelden   S
 
S
 
Voorleeslunch met auteur Hagar Peeters

Auteur Hagar Peeters leest voor uit eigen werk. Peeters debuteerde in 1999 met de bundel Genoeg gedicht over de liefde vandaag. Haar werk werd diverse keren bekroond met prijzen en de roman Malva (2015) werd vertaald in verschillende talen.

Meld je online aan om erbij te zijn! 

 
 
 
Kinderboekenweek 2021
Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we de enige echte Grote Worden Wat Je Wil Show. Het gaat niet alleen om beroepen, maar ook over wat je nog meer kunt worden in je leven: vrolijk, gezond, sportief en creatief. En daar hoort een bomvol en leuk programma bij.
 
Bekijk de activiteiten   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta  
 
S
open