'n Zee van Tijd herfsteditie

2 years ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
oktober 2016
Hulp bij onderzoekAdvies via whatsappWilt u ons een vraag stellen? Dat kan vanaf nu ook via WhatsApp: 06-46141257. Tot 31 december 2016 testen wij het gebruik van WhatsApp in onze dienstverlening. U kunt dit nummer alleen gebruiken om met ons te WhatsAppen (dus niet bellen!). Appt u uw vraag tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur), dan reageren wij binnen een half uur. Als een antwoord langer tijd vergt omdat uw vraag uitgebreid of ingewikkeld is dan laten we u dat weten. Appt u uw vraag ’s avonds, in het weekend of op een feestdag dan ontvangt u op de eerstvolgende werkdag antwoord.
Lees meerNieuwsbrief e-DepotEditie 4 is uitOnlangs verscheen de 4de editie van het nieuwsbulletin over het 'e-Depot voor Zeeuwse overheden'.
Lees meerCursussen en workshopsNajaar 201614 okt / Mijn persoonlijke digitale gegevens op orde
31 okt - 28 nov / Paleografie voor beginners
18 nov / Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten
9 dec / Thuis in techniek - techniek in archieven
Lees meer Open dagAan de kustOp zaterdag 5 november a.s. is onze jaarlijkse open dag. Dit jaar staat die in het teken van de geschiedenis van het toerisme op Walcheren, van badkoets tot mini-camping. Tijdens rondleidingen door de depots ziet u pareltjes van toeristische archiefstukken, zoals de eerste echte 'Gids door Walcheren'.
Onderzoeker, publicist en conservator Veronica Frenks schreef speciaal voor het 150-jarige Badhotel Domburg een boek over de historie van 150 jaar gastvrijheid in Domburg. Samen met Govert Janzen, directeur van het Badhotel, vertelt zij daarover.
Architect Egbert Hoogenberk gaat in op bebouwing aan de kust en de grote verschillen tussen België en Nederland. Archivaris Toon Franken laat unieke archiefstukken uit verrassende toeristische collecties zien, van beklimmers van de Lange Jan tot een Profetenbroodbakker.
Nieuwsgierig naar de eerste toeristische foto's van Walcheren, in het archiefcafé is de expositie 'Souvenir de l'île de Walcheren' te zien. Over toeristische foto's gesproken, valt je oude vakantie-album uit elkaar? Neem het mee en restaurator Sylvia Rietbergen laat zien hoe je eenvoudig zelf reparaties uitvoert.
Lees meer Stuk van het JaarLandelijke verkiezingMet dit kleurrijke affiche doet het Zeeuws Archief mee aan de landelijke verkiezing van mooiste archiefstuk van het jaar. De Belgische spoorwegmaatschappij ‘Mechelen-Terneuzen’ maakte al in 1890 reclame voor een dagtrip naar het Zeeuwse eiland Walcheren.
Stemt u ook op onze inzending? Dat kan via de website van 'Stuk van het Jaar'.
Lees meerAgendaLezing Geert Mak - De levens van Jan SixZaterdag 5 november 2016 om 16.00 uur houdt schrijver Geert Mak een lezing in de Hofpleinkerk tegenover het Zeeuws Archief over zijn nieuwe boek 'De levens van Jan Six'. Toegang € 5,-- (gratis voor Vrienden van het Zeeuws Archief). "Als in een achtbaan door de geschiedenis", zo vat Mak het onderzoek voor zijn boek samen.
Lees meer
 
 
www.zeeuwsarchief.nl
© 2016 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hier
Deze e-mailing is verzorgd met MailingLijst

Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018