Nieuws van het
Zeeuws Archief
juni 2024

Zeeuwse families doorzoeken

De archieven van negen Zeeuwse families zijn geconserveerd, gedigitaliseerd en nu online te raadplegen. Bureau Metamorfoze ondersteunde het project. Neem een kijkje op onze website en verwonder je over de diverse kaarten, papieren en afbeeldingen die er te vinden zijn.
Doorzoek de families

Fellowship voor jonge onderzoekers

Samen met jou wil het Zeeuws Archief het maatschappelijk belang van archieven delen met het publiek. Daarom bieden we een fellowship aan bij het Zeeuws Archief, waarbij je tegen een vergoeding voor de duur van maximaal zes maanden onderzoek doet in de collectie van het Zeeuws Archief. Meer weten?

We zoeken een nieuwe directeur

Word jij onze nieuwe collega? Het Zeeuws Archief zoekt in verband met de pensionering van de huidige directeur een nieuwe directeur voor 32-36 uur per week. Bekijk de vacature.

Digitalisering bevrijdingsarchieven van start

Het Zeeuws Archief start een groot digitaliseringsproject, waarbij bronnen die ons meer kunnen vertellen over de bevrijding van Zeeland online beschikbaar en doorzoekbaar worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de archieven van de Commissaris van de Koningin, het Militair Gezag en diverse wederopbouwarchieven.

Benieuwd waarom we dit doen?

Wandtapijt Zeeuws slavernijverleden

Een groot driedelig wandtapijt gaat het Zeeuwse slavernijverleden in textiel tot uitdrukking brengen. Het tapijt wordt gemaakt door vrijwilligers: iedereen kan meedoen. Zaterdag 25 mei 2024 is het project van start gegaan. Het Zeeuws Archief leverde met kennis uit de archieven een bijdrage aan de totstandkoming van het ontwerp. Lees verder

Werkgroep Paleografie in Zeeland zoekt vrijwilligers

De werkgroep Paleografie in Zeeland (PaiZ) is op zoek naar vrijwilligers. De werkgroep maakt transcripties van handgeschreven archiefstukken. Transcriberen is het omzetten van oud schrift in een voor nu leesbare tekst. De teksten die getranscribeerd worden zijn vaak moeilijk leesbare archiefstukken. De PaiZ houdt zich hier al elf jaar mee bezig en kan wat versterking gebruiken! Lees meer

Zoekgids: Handige hulpmiddelen

Er zijn veel manieren om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld je familiegeschiedenis. Speciaal hiervoor hebben we een handig overzicht gemaakt. Hierin staan hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het doen van historisch onderzoek. Ga zelf op onderzoek uit.

Ondertussen op zeeuwsarchief.nl

Wie deed er in een dagboek uitgebreid verslag van de chaotische dagen op Walcheren nadat het Duitse leger Nederland in 1940 was binnengevallen? Lees verder

Volg ons op:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2024 Zeeuws Archief, All rights reserved.
Je ontvangt deze mailing omdat je hebt aangegeven dat je graag door ons op de hoogte gehouden wil worden.

Our mailing address is:
Zeeuws Archief
Postbus 70
Middelburg, 4330 AB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp