'n Zee van Tijd lente-editie 2017

1 year ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
mei 2017
Partner van Google Cultural InstituteMet de online expositie ‘Handelaar
in slaven’
is het Zeeuws Archief
de eerste
Zeeuwse partner van het
Google Cultural
Institute.
IJzingwekkende archiefstukken tonen een geschiedenis van mensenhandel en winstbejag, en van het leven aan boord van een slavenschip.
Via Google Arts & Culture biedt het Google Cultural Institute aan meer dan 1.200 toonaangevende musea en archieven wereldwijd de mogelijkheid om hun collecties online
te presenteren aan het publiek. Hieronder ook het Nationaal Archief en als tweede archiefinstelling in Nederland nu tevens het Zeeuws Archief.
Lees meer over dit initiatief en Bekijk de expositie
Feestdagen
Vanwege Hemelvaart en Pinksteren is het Zeeuws Archief gesloten op:
•donderdag 25 mei
•vrijdag 26 mei
•maandag 5 juni
Zaterdag 3 juni zijn de studiezaal en de expositie wel geopend, van 9 tot 17 uur.
Raadpleeg onze website voor de actuele info.
Info via WhatsApp
Wil je ons een vraag stellen? Dat kan nu ook via WhatsApp: 06-46141257 (hiermee kun je niet bellen!). Weten hoe het werkt, kijk dan op onze website. Expo Middelburg 800In de tentoonstelling 'Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017’ wandelt de bezoeker aan de hand van authentieke archiefstukken, archeologische objecten en museale voorwerpen door het Middelburg van voorbije eeuwen. Er is aandacht voor de handel en wandel van Middelburg en de Middelburgers, en voor hoogte- en dieptepunten in de geschiedenis van de jarige stad.
Zo zie je onder andere de geboorteakte van Middelburg, het dagboek van wijnhandelaar Hendrik Brouwer en archiefstukken over het Van de Perrehuis en zijn bewoners.
Verder zijn er objecten uit de museale collecties van de gemeenten Middelburg en Veere te zien, zoals een bord van Chinees porselein met het Oostindisch Huis en een kruik uit het gezonken VOC-schip De Geldermalsen. De authentieke keukenkast toont bovendien acht eeuwen keukenvoorwerpen met ondermeer archeologische objecten uit de collecties van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen en uit het Zeeuws Archeologisch Depot.
Je bent welkom van maandag t/m vrijdag en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00-17.00 uur. Toegang is gratis.
 Boekentips
* 'Troebele betrekkingen. Grens-, scheepvaart- en waterstaats- kwesties in de Nederlanden tot 1800’ door Roel Zijlmans. Uitgeverij Verloren, te koop in de boekhandel en in het Zeeuws Archief. Paperback, 687 pag., prijs € 49,--.
* ‘De Dry Clavers en bewoners’ geschreven door Françoise de Nooijer-Neeteson en Barend Puype, vormgegeven door Paul de Nooijer. Bevat illustraties van huis, bewoners, vondsten uit beerput en kunstwerken Paul de Nooijer. In eigen beheer uitgegeven en te koop via francoise@denooijer.org en het Zeeuws Archief. Full colour, softcover, 150 pag., prijs € 35,--.
Agenda
In de lezingencyclus 'Geschiedenis van Middelburg - 800 jaar stad':
* 16 mei - Handel overzee / economische geschiedenis, door Ruud Paesie
* 8 juni - Stedelijke bedrijvigheid in een kustregio / regionale handel, door Willem van den Broeke
Klik hier voor info en tickets.
 
 
www.zeeuwsarchief.nl
© 2017 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hier


Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018