'n Zee van Tijd zomereditie 2017

1 year ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
juli 2017
Exposities* Handelaar in slaven
Online expositie van het Zeeuws Archief op Google Arts & Culture over een geschiedenis van mensenhandel en winstbejag.
* Souvenir de l'Ile de Walcheren
Hoe zien de eerste toeristische foto's van Walcheren eruit? Welke herinneringen aan Walcheren brachten toeristen mee naar huis? Dat kun je bekijken op deze foto-expositie in het archiefcafé. Te zien tot en met 15 september 2017.
* Middelburg, 800 jaar stadsrechten
In 1217 kreeg Middelburg stadsrechten. Ter gelegenheid van dit jubileum toont het Zeeuws Archief in de middeleeuwse expositiekelders fragmenten uit de geschiedenis van de jarige stad. Te zien tot en met 3 februari 2018.
Bezoektijden: ma. t/m vrij. en elke 1e za. van de maand van 9-17 uur. Toegang gratis.Lees meerVacaturesVind jij het leuk om archieven en collecties (digitaal) toegankelijk te maken voor het publiek en heb je daar de juiste kwalificaties voor? Dan word jij misschien wel één van onze nieuwe informatie- beheerders. We hebben 2 vacatures voor deze functie, allebei voor 36 uur per week voor de duur van 1,5 jaar.Lees meer Hoe werden patinten op slavenschip De Eenigheid behandeld?“Daarover ga ik mijn profielwerk- stuk maken!” aldus Annebel Soffers, eindexamenleerling van Nehalennia Scholengemeenschap in Middelburg, na afloop van haar bezoek aan het Zeeuws Archief. Zij verdiepte zich in het journaal dat scheepschirurgijn Petrus Couperus tijdens zijn reis op het slavenschip de Eenigheid (1761-1763) bijhield.
Annebel onderzocht aan de hand van drie deelvragen hoe men met patiënten aan boord van de Eenigheid omging: hoe werden zieke Afrikanen behandeld en hoe zieke bemanningsleden? Zit er verschil in de percentages genezen/overlevende patiënten van beide groepen, en zo ja, hoe is dat verschil te verklaren?Lees meerPilot e-Depot
Het Zeeuws Archief deed een succesvolle pilot webarchive- ring met de gemeente Middel- burg. Ook websites vallen namelijk onder de Archiefwet en moeten worden bewaard. Nieuwsgierig naar de resultaten?Lees meer Open Monumenten Dag 2017Heeft u altijd al eens binnen willen kijken in het monumentale Van de Perrehuis? Dat kan nu! Zaterdag 9 september 2017 bent u van harte welkom in dit voorname stadspaleis waar de medewerkers van het Zeeuws Archief kantoor houden. Zij leiden die dag bezoekers rond door de fraaie stijlkamers en vertellen over de roemruchte geschiedenis van dit indrukwekkende huis en zijn bewoners. Toegang is gratis.Lees meerNieuwe cursussenMiddelburg 800 jaar stads- geschiedenis,
lezingencyclus,
12 september–16 november 2017.
Wat staat daar? cursus paleografie voor beginners,
2 oktober – 6 november 2017.
Middelburg 800 jaar stad, cursus stadsgeschiedenis,
6 en 13
oktober 2017.
Slim zoeken met gedigitali- seerde kaarten,
cursus,
17 november 2017.
Middelburg in kaart, cursus,
1 december 2017.
Lees meer
 
 
www.zeeuwsarchief.nl
© 2017 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hier


Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018