'n Zee van Tijd zomereditie

5 months ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
juli 2018
Oud-archief Terneuzen naar MiddelburgOp 3 juli stemde de gemeenteraad van Terneuzen in met de overdracht van zijn oud-archief aan het Zeeuws Archief. De collectie verhuist in onderdelen naar Middelburg, wordt daar toegankelijk gemaakt en krijgt de benodigde behoudszorg.
In het waterschapskantoor in Terneuzen komt een historisch informatiepunt (HIP) waar bezoekers digitaal en fysiek onderzoek kunnen doen in de oude archieven van Terneuzen. Op aanvraag worden die archieven daarheen gebracht. Het HIP zal twee dagen per week open zijn.Lees meerWij zijn de stad...Afgelopen voorjaar kwamen twee Norbertinessen van de priorij Sint Catharinadal en een Norbertijn van de Abdij van Berne in Heeswijk bij het Zeeuws Archief kijken naar de restauratie en digitalisering van hún bijzondere archief. Archiefmedewerker José de Bree vertelt over de werkzaamheden aan dit bijzondere archief in een leuk filmpje van 'Wij zijn de stad'...
Lees meer Familiegeschiedenisdag in Zeeuws ArchiefHet CBG (Centraal Bureau voor Genealogie) trekt dit jaar het land in. Samen met archiefdiensten door het hele land organiseert het CBG buurtprogramma's waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. Vrijdag 31 augustus 2018 vindt van 13 tot 17 uur de familiegeschiedenisdag plaats in het Zeeuws Archief.
Het programma start met een plenaire bijeenkomst waarbij een lezing wordt gegeven en de aansluiting van het Zeeuws Archief op www.watstaatdaer.nl gelanceerd wordt. Daarna kunt u deelnemen aan verschillende programma- onderdelen, waaronder:
- een rondleiding door de ondergrondse depots langs bijzondere archiefschatten
- een workshop 'Wat staat daer?', een handige online oefentool voor (beginnende) onderzoekers en studenten voor het lezen van oude handschriften (paleografie).
Ook de studiezaal van het Zeeuws Archief is die dag geopend. Houd onze website en die van het CBG in de gaten voor het definitieve programma!
Deelname is gratis voor Vrienden van het CBG en Vrienden van het Zeeuws Archief inclusief 1 introducé. Overige deelnemers betalen € 5,- p.p. Aanmelden kan tot 24 augustus bij het CBG via communicatie@cbg.nl o.v.v. ‘Zeeuws Archief’ en uw eventuele vriendnummer.  AgendaExposities
- Handel en wandel van Middelburg en de Middelburgers, t/m medio september
- fototentoonstelling VOC-handel met Ceylon, t/m 31 december
- Online expositie Handelaar in slaven, permanent op Google Arts & Culture
Cursussen
- over Kaartenmaker Goliath op 26 oktober
- Paleografie voor beginners van 29 oktober t/m 26 november
- Wegwijs in archieven over handel op 16 november
- Slim online zoeken naar voorouders op 23 november
Rondleidingen 
- Open Monumenten Dag op 8 september (alleen onder begeleiding).Lees meerJaarverslag 2017 is uitHierin leest u wat het Zeeuws Archief vorig jaar zoal gedaan heeft en met welk resultaat.
Lees meer
 
 
www.zeeuwsarchief.nl
© 2013 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hier


Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018