Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Na hoog opgelopen bestuursconflict bij Flynth is de voltallige raad van commissarissen vervangen
Accountantskantoor Flynth is in de ban van een bestuurscrisis. Het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen raakten afgelopen maanden verwikkeld in een hoogoplopend conflict. Achtergrond daarvan is een statutenwijziging die de bevoegdheid van de raad van commissarissen inperkte. Eind maart escaleerde het conflict en is de voltallige raad van commissarissen uitgeschreven, ontdekte Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
Herzieningsverzoek hoofdactiviteit TVL nu mogelijk
Vanaf TVL Q4 2020 bepaalt de hoofdactiviteit op 15 maart 2020 of een ondernemer tot de doelgroep van de TVL hoort. Soms komt een werkelijke hoofdactiviteit niet overeen met de hoofdactiviteit op de inschrijving in het Handelsregister van de KVK. En dat kan gevolgen hebben voor de TVL-subsidie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale aspecten van concernfinanciering (in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit)

28 september 2021 • Breukelen • PE 3

Bent u bekend met de nieuwe ebitda-regeling die de rente in aftrek zal beperken? Na afloop weet u wanneer sprake is van fiscaal eigen en vreemd vermogen, op grond van welke regelingen de rente in aftrek beperkt kan worden, én wat de fiscale gevolgen zijn van een debt for equity swap, overdracht van vorderingen en potentiële fiscale risico’s die zich in de praktijk kunnen voordoen bij concernfinanciering (als gevolg van samenloopbepalingen in de Wet Vpb).

Meld u nu aan voor deze cursus »
Kabinet wil misbruik turboliquidatie tegengaan en rechtsbescherming schuldeisers verbeteren
Het kabinet hoopt de turboliquidatieregeling tijdelijk aantrekkelijker te maken voor met name kleine ondernemers die willen stoppen met hun bedrijf als gevolg van de coronacrisis. Om het gebruik van turboliquidatie te faciliteren heeft de ministerraad vrijdag op voorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming ingestemd met het in consultatie brengen van het wetsontwerp Tijdelijke wet transparantie […]
Lees verder »
TVL telt niet meer mee voor NOW vanaf derde aanvraagperiode
Vanaf de derde aanvraagperiode NOW telt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) niet meer mee als omzet voor de NOW.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts voor de ondernemer en zijn oudedagsvoorzieningen

Het is heel belangrijk om pro-actief te werken aan het dekkingsvraagstuk en de verdere opbouw van oudedagsvoorzieningen. Kees Beishuizen bespreekt op 29 juni alle nu nog relevante aspecten, mogelijkheden, pijnpunten en oplossingen van een ODV en pensioen in eigen beheer. Hij bespreekt de alternatieven voor eigen beheer en behandelt de voor- en nadelen van deze alternatieven.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Waarom is de jaarrekening van zorginstellingen een jaarlijkse worsteling?

Veel zorginstellingen en hun accountants vinden het elk jaar toch weer een hele klus om de jaarrekening voor zorginstellingen met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen) tijdig en correct te deponeren via DigiMV. Waar komt dit toch door? 

Lees verder »
Opleidingsspecial | Gratis online magazine
Accountants zijn echte vakkenners, die ook na een stevige opleiding voortdurend moeten bijblijven. In dit magazine staan we stil bij de laatste ontwikkelingen in permanente educatie. Vanaf vandaag kun je dit online magazine lezen.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Meester en gezel (deel 1)

Assistent-accountant Ozzie Gommers volgt de geïntegreerde post-hbo-accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Omdat hij zo in drie jaar tijd de AA-titel kan behalen, studeert hij efficiënter. Zijn werkgever, Gerrit Boonzaaijer, is onder de indruk: ‘Studenten kunnen eerder als volwaardig accountant meedraaien.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Relevante wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 vinden er een aantal wetswijzigingen plaats die relevant kunnen zijn voor jou als adviseur en de branche van je cliënten. Lees hier een kort overzicht van de meest significante wijzigingen!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Betrokken medewerkers, ook als je op afstand (samen)werkt. Hoe pakt Sazas dat aan?

Betrokkenheid is een belangrijk onderdeel van vitaliteit. Maar hoe houd je als werkgever medewerkers betrokken als je elkaar niet langer dagelijks op de werkplek kunt zien en ontmoeten? Ter inspiratie delen we met u hoe wij zelf deze uitdaging hebben aangepakt na de start van de crisis. En met succes, want we zijn dit jaar […]

Lees verder »
PwC breidt P&O-praktijk uit met overname Focus Orange
PwC neemt per 1 juli Focus Orange over, een adviesbureau dat organisaties met een datagedreven aanpak helpt bij het optimaliseren van hun investering in human resources. Met de overname spelen beide organisaties naar eigen zeggen in op de snelle en ingrijpende veranderingen in het pensioenlandschap en op het gebied van beloningsstrategie en werkgeverspropositie.
Lees verder »
Fiscus haalt bakzeil: accountant geeft geen leiding aan bedrijf van in Portugal gevestigde ondernemer
De Belastingdienst heeft bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch opnieuw geen gelijk gekregen over navorderingsaanslagen inkomstenbelasting die waren opgelegd aan een in Portugal gevestigde ondernemer met een BV in Nederland. Volgens de fiscus wordt de werkelijke leiding van het bedrijf door de accountant in Nederland uitgeoefend en zijn de navorderingsaanslagen daarom terecht. Het hof ziet echter nog geen begin […]
Lees verder »
ACM wijst handhavingsverzoek OvRAN over NBA en Big Four af
De Orde van Register Adviseurs Nederland (OvRAN) blijkt een handhavingsverzoek te hebben ingediend bij de ACM over mogelijk mededingingsbeperkend gedrag van de NBA, al dan niet in samenwerking met de Big Four. De mededingingswaakhond concludeert echter na een eerste onderzoek dat de klacht van de OvRAN onvoldoende aanknopingspunten biedt voor nader onderzoek en wijst het verzoek daarom […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Loonkostenvoordelen en overname onderneming: hoe zit het?
Loket TVL tweede kwartaal met vertraging alsnog geopend
Belasting- en premiedruk vorig jaar verder toegenomen
OPLEIDINGEN
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
Praktijkdag WKR
Fiscount
2 september 2021
Problemen bij de invordering van belastingen door de coronacrisis
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk) 
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN