Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 7 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Na Wirecard opnieuw groot financieel schandaal Duitsland
Een fondsbeheerder van Union Investment, een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland, wordt verdacht van handel met voorkennis. Duitse media melden dat de man ‘fan was van Wirecard’.
Lees verder »
Meer pensioenpremie voor alle werknemers, korting in reisbranche
Nederlandse werknemers moeten volgend jaar aanzienlijk meer betalen aan pensioen. Tegelijk zien werknemers in de reisbranche hun pensioenaanspraken gekort.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Praktische tips & handreikingen tijdens Accountancy Tour van Unit4 Bedrijfssoftware

De huidige pandemie zorgt voor uitdagingen voor jouw kantoor en voor je klanten. Hoe organiseer je, met behulp van software, je kernprocessen zo efficiënt mogelijk & voorzie je je klanten van goed advies? Laat je tijdens de Accountancy Tour informeren door experts middels praktische demo’s & discussies.

Lees verder »
‘WW in 2021 naar niveau financiële crisis’
UWV verwacht dat het aantal werkloosheidsuitkeringen in 2021 stijgt naar hetzelfde niveau als tijdens de top van de financiële crisis in 2013/2014. Toen zaten 441.000 mensen werkloos thuis.
Lees verder »
Hoofdkantoor Alfa Accountants installeert slimme bandenpomp
Met de juiste bandenspanning rijden auto’s zuiniger. Daarom heeft Alfa Accountants en Adviseurs in Wageningen een slimme bandenpomp in gebruik genomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 30 september bij.

Lees verder »
KENNISPARTNER
In 2021 eigenrisicodrager voor ZW/WGA? Let op de ontwikkelingen!

Werkgevers kunnen jaarlijks per 1 januari of 1 juli kiezen of zij publiek verzekerd willen worden of blijven, of dat zij eigenrisicodrager willen worden of blijven voor de ZW en/of de WGA. Wil een werkgever per 1 januari 2021 overstappen, dan moet hij/zij vóór 2 oktober a.s. een keuze hebben gemaakt. Voor bepaalde werkgevers wordt de […]

Lees verder »
Meer vrouwen aan top bij beursbedrijven
Beursgenoteerde bedrijven in Nederland hebben meer vrouwen in de top dan vorig jaar. In de raden van bestuur steeg het percentage vrouwen van 8,5 procent naar 12,5 procent. In de raden van commissarissen steeg het van 26,8 naar 29,5 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse Female Board Index.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (35). ‘We horen u als getuige…’ Slot seizoen 2
‘Dus u dacht niet, wat vreemd dat er in zo’n korte tijd zoveel bloemenzaken worden geopend? Wel wat vreemd voor een ondernemer vinden wij!’ Dimitri schoof op zijn stoel. Gistermorgen had hij een telefoontje gekregen van een zekere Ronald van het fraudeteam van de politie met het verzoek om zich de volgende dag om 9.00 […]
Lees verder »
4% ZZP’ers acuut in problemen als inkomen wegvalt
Zelfstandigen lopen vier keer zoveel risico om in de financiële problemen te komen als andere werkenden. Zonder het TOZO-vangnet zou dit risico zelfs tien keer zo groot zijn. Dat stellen het CPB en de AFM.
Lees verder »
Rechter: niet altijd recht op volledige aftrek voorbelasting zonnepanelen
Een waterschap liet een zonnepanelenpark aanleggen De opgewekte stroom werd deels zelf gebruikt en deels geleverd aan de energiemaatschappij. Volgens de rechter mag je dan niet 100% van de voorbelasting van de zonnepanelen aftrekken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met raad en daad: drie manieren voor passend klantadvies

We weten de boekhouding steeds meer te automatiseren. Dat houdt in dat veel van de standaard backoffice werkzaamheden sneller en eenvoudiger uitgevoerd worden. Voor accountants betekent dat tijdsbesparing en meer ruimte voor adviserende werkzaamheden. Dit is een blijvende trend en ook online lees je vaak over dat adviseren the next big thing is. Maar hoe […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Spieken kan Rotterdamse studenten duur komen te staan
Banken geven bedrijven voor 24 miljard meer lucht
ING: in 2021 nog geen volledig herstel
Volksbank-topman levert vandaag green card in
OPLEIDINGEN
SCHAKELTRAJECT ACCOUNTANCY EN CONTROLLING (POST-HBO)_
HAN
4 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN