Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Naar nul/zero verkeersdoden in 2030

Wuustwezel is één van de zestien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. Hierdoor krijgt de gemeente een kosteloos ondersteunings- en begeleidingstraject om verder te werken aan de verkeersveiligheid. De focus ligt hierbij op betere fiets-, wandel- en weginfrastructuur, een hogere pakkans én een mentaliteitswijziging bij de weggebruiker.

Lees meer

Wuustwezel ontvangt erelint voor lokale cultuurbeleving

Wuustwezel mocht in het Vlaams parlement, samen met tien andere gemeenten, felicitaties en een erelint in ontvangst nemen van minister van Cultuur Sven Gatz. Aanleiding was de grootschalige burgerbevraging CultuurContentement waarbij onze gemeente actief op zoek ging naar feedback over het vrijetijds- en cultuurbeleid. 82 percent van de Wuustwezelnaars blijkt tevreden over ons vrijetijds- en cultuuraanbod!

Lees meer

Overlast van ratten? Bestrijden doe je zo!

De ‘rat' is één van de meest voorkomende diersoorten op aarde. Er bestaan vele soorten, maar muskusrat en bruine rat komen het vaakst voor in Wuustwezel. Iedereen die verantwoordelijk is voor een terrein, grond of een gebouw moet maatregelen treffen om ratten te voorkomen en/of te bestrijden. Dat doe je in de eerste plaats door te vermijden dat ze voedsel, water en onderdak kunnen vinden.

Lees meer

Europees Commissaris voor landbouw op bezoek

De Europees Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, komt naar Wuustwezel! Hij geeft inzicht in de toekomstplannen van de Europese Unie voor landbouw en platteland. Wat kunnen we vanaf 2020 verwachten en wat zijn de belangrijkste veranderingen? Nadien is het tijd voor een panelgesprek. Wat gaat de invloed van deze plannen zijn op Wuustwezel en de gehele grensregio met Nederland? 

Lees meer

Gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op maandag 26 maart 2018 uitzonderlijk om 18.30 uur in de raadzaal van GC Blommaert, Gemeentepark 22, 2990 Wuustwezel.

Deze zitting is openbaar.

Lees meer

OCMW-raad

De OCMW-raad vergadert dinsdag 27 maart 2018 om 20 uur in de vergaderzaal van het Sociaal Huis, Bredabaan 735 te Gooreind.

Deze vergadering is openbaar.

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be