De naam is al tachtig jaar oud
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Oligarchen, autocraten, dictators, tirannen... wat zijn dat allemaal?

Tirannen zijn leiders met alle macht. Volgens Plato leidde tirannie onvermijdelijk tot wreedheid. En hoe zit het met autocraten, dictators en oligarchen? 

 
 
Quest
 

Buitenlandse talen wemelen van de Nederlandse leenwoorden

Een rolmops? Die kennen ze ook in Polen. Ze gaan er zelfs naar de kiermasz (kermis). Volgens de Uitleenwoordenbank van het Meertens Instituut worden er 18.242 Nederlandse woorden in 138 verschillende talen gebruikt. 

 
 
Quest
 

Top-aanbieding: 7x Quest Psychologie met verwenset cadeau

Zin om jezelf of een ander te verwennen? Als je nu een abonnement op Quest Psychologie afsluit, krijg je een heerlijke set van The Ritual of Mehr cadeau (ter waarde van € 98,20). Voor maar € 49,99 krijg je zeven keer het blad thuisgestuurd en ga je met een heerlijke geur de rest van het jaar in. 

 
 
Quest
 

Een historische wandeling over de Hilversumse hei (inclusief routekaart)

Wat een wandelweer! We stippelden een prachtige route voor je uit over de Hilversumse hei, inclusief een uitgebreide routebeschrijving met interessante geschiedenisfeitjes. Loop mee over de gemeenschappelijke gronden van de erfgooiers in het hart van ’t Gooi.

 
 
Quest
 

Hoe is de molotovcocktail aan zijn naam gekomen?

De inwoners van de Oekraïense stad Kiev worden door het stadsbestuur opgeroepen om zich tegen de Russische inval te verdedigen met molotovcocktails. Die zelfgemaakte bom is vernoemd naar een voormalige Sovjet-minister: Vjatsjeslav Molotov.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom ligt er een klein stukje Rusland tussen Litouwen en Polen?

Rusland is ontzettend groot. Het strekt zich uit van Finland tot aan Alaska. Maar wie goed op de kaart kijkt ziet ook een klein stukje Rusland ingeklemd tussen Litouwen en Polen. Waarom hoort dat bij Rusland?