ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-09-2024
Naast PSV zijn er nog vier clubs perfect gestart aan de competitie

Door de overwinning in Sittard bij Fortuna behield koploper PSV de perfecte status in de Eredivisie. Alle zes de wedstrijden die het speelde in de vaderlandse competitie wisten de mannen van trainer Peter Bosz winnend af te sluiten. Er zijn nog vier andere teams die nog steeds genieten van een perfecte status.


lees verder
Hoe is het met... Sergio Ramos?

Sergio Ramos, die bijna 700 wedstrijden voor Real Madrid heeft gespeeld en recordinternational is voor het Spaanse elftal, is inmiddels wat uit de schijnwerpers verdwenen. Sinds zijn vertrek afgelopen zomer bij Sevilla, de club waar hij zijn carrière begon, is de verdediger nog zonder club. Toch zit de inmiddels 38-jarige niet stil. Waar houdt Ramos zich nu mee bezig? Met andere woorden, hoe gaat het momenteel met Sergio Ramos?

lees verder
PANNA! 89 Champions League-editie! Met alle 36 clubs, interviews met Zechiël, Flamingo, Kane en meer!

De beste clubs, de beste spelers, de spannendste wedstrijden en dit seizoen een recordaantal wedstrijden. Het gaat natuurlijk over de Champions League. PANNA! 89 gaat volledig over het grootste clubtoernooi van de wereld. Alle 36 clubs op een pagina, interviews met Gjivai Zechiël van Feyenoord, Ryan Flamingo van PSV en met topscorer Harry Kane. En uiteraard acht superposters!

lees verder
Dit zijn de beste Eredivisie-spelers volgens EA FC 25

Dat Virgil van Dijk en Frenkie de Jong de beste Nederlanders zijn in de nieuwe FC 25 van EA Sports heeft u vanochtend al kunnen lezen. Maar wie is volgens het spel de beste speler van de Eredivisie? En van welke club staan er de meeste spelers in de top vijftien? In dit artikel nemen we de Eredivisie-spelers met de hoogste ratings van het spel door. 

lees verder
Ook René Meulensteen vertrekt bij Australië: "Wil nieuwe trainer niet in weg zitten"

Na ruim zes jaar is er een einde gekomen aan het dienstverband van René Meulensteen bij de nationale voetbalbond van Australië. Nadat Graham Arnold vorige week afscheid nam als bondscoach, scheiden ook de wegen van onze landgenoot en The Socceroos. "Eerlijk gezegd zag ik het zelf ook niet zitten om na het vertrek van Graham door te gaan. Terugkijkend vind ik het belangrijkst dat we de perceptie bij de voetbalsupporters hebben veranderd en er positief over ons wordt gesproken."

lees verder
Ajax, AZ en Twente beginnen aan hernieuwde Europa League

Woensdag begint een nieuwe editie van de Europa League. Net als in de Champions League gaat ook dit toernooi op de schop. Met 36 deelnemers en een hele lange ranglijst gaat bepaald worden wie na de winterstop ook nog mee mag doen. Uit Nederland doen maar liefst drie clubs mee. De vraag is of het FC Twente, AZ en Ajax lukt om de coëfficiënten binnen te slepen voor Nederland.

lees verder
Win het boek Een verloren wedstrijd kun je niet meer winnen van Joep Schreuder

"Een verzameling korte verhalen die bij elkaar lezen als een pleidooi voor zijn manier van werken: altijd met de neus aan het venster van de actualiteit." Een regel uit een recensie die uitstekend de tendens beschrijft van het boek Een verloren wedstrijd kun je niet winnen. Het boekwerk dat een kijkje achter de schermen van de Nederlandse voetbalcompetitie en het EK 2024 door de ogen van sportverslaggever Joep Schreuder geeft. Het boek is nu te winnen via onze website.

lees verder
De nieuwste lichting toptalenten uit La Masía

Messi, Xavi, Iniesta, Piqué... De gouden generaties van FC Barcelona worden vaak gekenmerkt door veel spelers die ooit in de eigen jeugdopleiding begonnen. Pep Guardiola stelde in zijn tijd als coach van Barça ooit zelfs een elftal op waarvan alle spelers uit La Masía kwamen. Ook dit seizoen lijken er weer een aantal jongelingen door te breken in het team van Hansi Flick. Hoewel dit zeker ook te maken heeft met het hoge aantal blessures van de Catalanen, lijkt het team er kwalitatief niet op achteruit te gaan. Barça won als enige club in La Liga alle zes wedstrijden en staat daarmee bovenaan in de Spaanse competitie.

lees verder
De opkomst van Nederlandse talenten in het internationale voetbal

Het Nederlandse voetbal heeft altijd een belangrijke rol gespeeld op het wereldtoneel, en de laatste jaren zijn er weer nieuwe, veelbelovende talenten opgestaan die de aandacht trekken van internationale topclubs. Van Ajax tot PSV en Feyenoord: deze clubs zijn echte broedplaatsen voor jong talent, dat steeds vaker de stap naar het buitenland maakt om op het hoogste niveau te kunnen spelen.

lees verder