ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-06-2024
NAC na vijf jaar als nummer acht weer terug in de Eredivisie

NAC Breda keert na vijf jaar weer terug in de Eredivisie. Na de 6-2 overwinning in eigen huis, werd het vandaag nog nagelbijten. Excelsior wist echter niet verder te komen dan een 4-1 overwinning, waardoor NAC officieel is gepromoveerd naar het hoogste niveau. Het is het resultaat van een seizoen waarin meer fout dan goed ging, maar wel die zo belangrijke play-offs werden veiliggesteld.


lees verder
Real Madrid bekroont met Champions League een weergaloos decennium

Gisteravond won Real Madrid CF voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis de Champions League. Daarmee is het met afstand de meest succesvolle club van Europa. De Koninklijke won in de afgelopen tien jaar maar liefst zes keer het miljoenenbal. Daarom een terugblik op een ongekend decennium.

lees verder
Feyenoord, PSV en Heerenveen ondergaan allemaal verandering van (hoofd)sponsor

Nu het seizoen voor clubteams ten einde is, wordt ook weer gekeken naar het komende seizoen. Zoals elk jaar betekent dat ook weer nieuwe shirts. Op de shirts zijn steeds meer sponsoren te vinden, maar deze sponsoren willen zich geregeld in snel tempo af. Ook voor het komende seizoen zijn er dus weer een hoop nieuwe sponsornamen te vinden op de verschillende shirts van Eredivisie-clubs. We maken een ronde langs de clubs met een nieuwe naam op het shirt.

lees verder
Het sprookje van Jude Bellingham

Een eerste Champions League finale, in eigen land, tegen je oude club. Voor Jude Bellingham licht een prachtige afsluiting van een succesvol debuutseizoen in Spanje in het verschiet. Hij kan zijn club Real Madrid helpen aan de vijftiende Champions League titel in zijn eerste jaar bij de club.

lees verder
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."

lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Koeman zou het liefst zichzelf nog selecteren"

"Vergane glorie boven fris, jong elan en talent." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, is niet bepaald blij met de 26-koppige selectie die bondscoach Ronald Koeman woensdagmiddag bekendmaakte voor het EK in Duitsland. "Koeman zou het liefst zichzelf nog selecteren!" Hij geeft per linie zijn visie over de selectie.

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Drukke transferzomer op komst bij Ajax: Farioli kan aan de bak

Francesco Farioli is precies een week geleden gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. In zijn eerste week viel op dat hij veelvuldig aanwezig was op De Toekomst. Hij gaf eerder in interviews aan dat hij in Turkije en Frankrijk wel eens op de club sliep en grapte al dat er ook maar een bed moest worden neergezet op De Toekomst. De 35-jarige Italiaan wordt omschreven als een vakidioot die niet kan wachten om te beginnen. En dat is maar goed ook, want Ajax gaat opnieuw een roerige zomer tegemoet. Wat moet er gebeuren? We zetten het op een rij.

lees verder
Hamburg: the place to be tijdens EURO 2024

Kaarten voor de wedstrijd Nederland - Polen op EURO 2024 en al in de stemming willen komen? Of helaas geen tickets, maar toch willen onderdompelen in de (Oranje) EK-sferen? Of kijken naar EK-wedstrijden met duizenden voetbalfans met een hapje en een drankje? Dan is het Heiligengeistfeld in het centrum van Hamburg the place to be. Daar is plaats voor liefst vijftigduizend toeschouwers, verdeeld over een Fan Zone en een terrein Public Viewing met diverse activiteiten. Entree gratis!

lees verder
Overzicht: Alle (oud-)Eredivisionisten op het EK 2024 in Duitsland

Over iets meer dan twee weken is de aftrap van het EK in Duitsland. Inmiddels hebben 23 van de 24 deelnemers de voorlopige selectie bekendgemaakt. De definitieve selectie van 26 spelers moet op 7 juni worden ingediend bij de UEFA. Tot dat moment kan er nog van alles gebeuren. Maar vooralsnog is er een hoop (oud-)Eredivisionisten die mag hopen op deelname aan het EK.

lees verder
Overzicht: speeldata Oranje en andere toppers tijdens EK in Duitsland

Nu ook de play-offs om Europees voetbal erop zitten, kan het vizier toch langzaam richting het EK dat in juni van start gaat. Alleen de finale van de play-offs om promotie/degradatie moet nog gespeeld worden en dan kan de Oranjegekte weer gaan losbarsten. In het onderstaande een overzicht met de belangrijkste speeldata van het toernooi dat in Duitsland gespeeld zal gaan worden.

lees verder