Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
26 maart 2024
Gewijzigde openingstijden
Maandag 1 april (2e paasdag) is het gemeentehuis gesloten. 
Besluiten van de gemeenteraad maart 2024

De gemeenteraad van Boxtel vergaderde 19 maart en besprak verschillende onderwerpen. Zo stonden onder meer het volkshuisvestingsfonds en de kadernota GGD Hart voor Brabant op de agenda. Hieronder lees je welke besluiten de gemeenteraadsleden genomen hebben.

Lees verder 
Reisdocumentenpiek in Nederland
In 2014 ging de geldigheidsduur van paspoorten voor volwassenen van vijf naar tien jaar. Het effect daarvan is vanaf begin 2024 te merken. Veel inwoners van onze gemeente moeten dan hun paspoort of identiteitskaart vernieuwen. Met reisdocumentenpiek bedoelen we de periode waarin het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten of identiteitskaarten stijgt.

Lees verder 
Persbericht: Drugs, nepartikelen en illegale prostitutie op het spoor

247 controles door Bestuurlijk Interventieteam Meierij in vijf Meierij-gemeenten

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft in 2023 bij controles in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Boxtel, Meierijstad en Heusden onder meer 500 kilo designer drugs, 325 kilo BMK, gestolen voertuigen, nepartikelen en illegale sigaretten en medicijnen gevonden. Het BIM is op 44 gevallen van illegale prostitutie gestuit. Daarbij is het belangrijk om te controleren of sekswerkers geen slachtoffer zijn van mensenhandel. Ook is er op diverse locaties hennep aangetroffen. In totaal voerde het BIM met de samenwerkingspartners 247 controles uit in de vijf Meierij-gemeenten.

In het BIM werken de vijf gemeenten nauw samen met externe partners waaronder de politie en het RIEC om criminaliteit en andere misstanden tegen te gaan.

Lees verder
Wegwerkzaamheden in Boxtel

De nachtafsluiting van de Bosscheweg van 4 april is vervroegd. De nieuwe datum is woensdag 27 maart van 21.00 uur tot donderdag 28 maart 6.00 uur.

Lees hier meer over de wegwerkzaamheden in onze gemeente.
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten