Spil på alle dine strenge

Baroksøndag efter hård konkurrenceuge

BaroqueAros byder op til dans næste søndag, mens der i Symfonisk Sal i denne uge er "jobsamtale" for håbefulde musikere fra hele verden til seks forskellige stillinger i orkestret.

BaroqueAros:
Piaf, Purcell & Satie • 11. mar. • kl. 19.30

Næste søndag står i barokkens tegn, når musikere fra Aarhus Symfoniorkester og andre orkesterfæller finder sammen i det professionelle ensemble, BaroqueAros. Denne gang præsenteres ikke mindre end en hybridkoncert, hvor mezzosopran Andrea Pellegrini og akkordeonist Bjarke Mogensen tager numre af Erik Satie, Edith Piaf og Henry Purcell og sammen med orkestret gør dem til deres egne.

Læs mere / Køb billet

Nyt blod til orkestret

Håbefulde musikere for hele verden er i disse dage til "jobsamtale" på seks forskellige stillinger hos orkestret (koncertmester, solofagot, engelskhorn, anden solokontrabas, anden violin gruppeleder og anden violin tutti). Det er et benhårdt udskillelsesløb, hvor der i første runde spilles bag skærm, så dommerne ikke lader sig distrahere af andre detaljer end teknik og klangfarve. Flertalsstemmer afgør derefter, hvem der går videre til anden runde og til sidst tredje runde, begge uden skærm. Det er nogle intense dage for alle medvirkende, men vi glæder os til forhåbentligt snart at kunne byde seks nye musikere velkommen til orkestret!

Ugens konkurrencer er også med til at forøge den permanente størrelse af orkestret til 66 musikere, muliggjort af Aarhus Kommunes øgede årlige støtte, orkestrets nyåbnede erhvervsklub og ikke mindst af Købmand Herman Sallings Fonds generøse opbakning til orkestret. Langsomt, men sikkert nærmer vi os Marc Soustrots drøm om 80-82 fastansatte musikere. Bare tænk på de værker, vi ville kunne spille - hver eneste gang!

Symfonikoncert:
Storm og stille • 15.-16. marts • kl. 19.30

Næste symfonikoncert løber af stabelen om godt to uger - med tre berusende værker fra Tyskland og Norge, som virkelig giver plads til at de store følelser kan brede sig. Ikke mindst i Schumanns Klaverkoncert, hvor det unge russiske stortalent, Zlata Chochieva, får lov at spille på alle tangenter på orkestrets Steinway Model D. Faktisk var det Chochieva selv, der sammen med musikchef Kristian Rahbek Knudsen var med til at vælge vores nye klaver, da Musikhuset i december 2016 fik en kæmpedonation fra Kier-fonden til forlene huset med en klang i verdensklasse. Udvælgelsen fandt sted på selveste Steinway-fabrikken i Hamburg, hvor man ligesom i New York har fremstillet de berømte flygler siden 1880. Der blev prøvet adskillige modeller inden valget endelig faldt på det blanksorte vidunder, man kan opleve hånd- og henført af Zlata til koncerten.

Læs mere / Køb billet
Musikchef Kristian Rahbek Knudsen og pianist Zlata Chochieva på Steinway-fabrikken i Hamburg.

Fotoserie:
Camille Thomas • generalprøve • 22. feb.

Camille Thomas, der gæstede os i sidste uge, er ligesom Zlata Chocieva et ungt menneske med rappe hænder og fart på karrieren. Læg dertil en følelsesmæssig og musikalsk indlevelse ud over det sædvanlige, og det står klart, hvorfor vi allerede til prøverne kunne se, at koncerten med Camille ville blive noget helt særligt.

Se billederne fra generalprøven
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2018 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.