Het 'gevecht van de eeuw' en de FBI
NRCInternationaal
Abonneer nu
Donderdag 11 maart 2021
nrc.nl/buitenland
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Turkije heeft opvallend weinig bereikt met zijn inmenging in het conflict over de betwiste regio Nagorno-Karabach vorig jaar, las correspondent Toon Beemsterboer in een interessante analyse in The Asia Times. Afgelopen jaar schreef hij samen met redacteur Eva Cukier in NRC dat het militaire conflict op de Kaukasus ook de onmacht van Rusland laat zien
In Afghanistan zijn journalisten hun leven niet zeker na een reeks gerichte moordaanslagen. Correspondent Eva Oude Elferink las een ijzingwekkend verslag op RFE/RL van een televisiejournaliste die door de veiligheidsdiensten werd gewaarschuwd voor een moordplot dat op haar was beraamd. 
De bokswedstrijd tussen Muhammad Ali en Joe Frazier was een van de meest bekeken sportevenementen van die tijd. De avond van ‘het gevecht van de eeuw’ was voor activisten daarom het ideale moment om in te breken bij de FBI, schrijft The Washington Post. Tip van sportredacteur Rogier van ‘t Hek. 
Het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde vorig jaar dat het oosten van Oklahoma toebehoort aan inheemse AmerikanenThe Intercept schreef een uitgebreid achtergrondverhaal over hoe oliebedrijven dit besluit proberen te ondermijnen. Tip van Elian Yahye
„In this context, Turkey’s role in the Caucasus is not so dissimilar to Iran’s: a former imperial power that once dominated half the region, but whose influence now is extremely limited.”
Neil Hauer over de rol van Turkije in het conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië.
Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of een tip voor de buitenlandredactie? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC