ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-08-2024
Nando Rafael is op niemand boos in Nederland: "Bij Ajax was tweede worden geen optie"

Volle stadions, veel goals en prijzen: de dromen van Nando Rafael waren als die van ieder andere jonge voetballiefhebber. De reis ernaartoe niet. Nadat zijn ouders, broer en zus zijn vermoord en hij naar Nederland vlucht, hoopt Nando Rafael zijn droom waar te maken in de shirts van Ajax en Oranje. De nu veertigjarige oud-spits schittert echter in de Bundesliga en draagt de nationale tenues van Duitsland en later Angola. "Op niemand in Nederland ben ik boos. Alles in het leven gebeurt met een reden."


lees verder
Samenvatting Jagiellonia Bialystok - Ajax 1-4 (play-offs Europa League)

Ajax staat met anderhalf been in de competitiefase van de Europa League. In het noordoosten van Polen versloegen de Amsterdammers donderdagavond landskampioen Jagiellonia Bialystok met liefst 1-4. Chuba Akpom maakte zijn eerste hattrick voor zijn werkgever.

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2024

Nog ruim een week. Dan gaat de transfermarkt weer op slot in Nederland. In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn al vele spelers van club gewisseld. We zetten ze allemaal voor je op een rij.

lees verder
Waar eindigt de kooplust van Chelsea FC?

39 is een terugkerend getal als het gaat om transfers bij Chelsea. Het is namelijk het aantal spelers die de selectie van Chelsea telt. Ook is 39 het aantal spelers dat de Londense club richting Engeland haalde de afgelopen drie seizoenen. In mei 2022 volgde Todd Boehly Roman Abramovitsj op als eigenaar van de club. In zijn tijdperk werden er bijna veertig spelers richting Londen gehaald. En toch weten The Blues de regels omtrent Financial Fair Play te omzeilen. Hoe kan dat?

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
Hoe de zomerperiode van PSV plots een wending kreeg

Een lange tijd leek PSV met bijna dezelfde basiselftal van start te gaan als dat van het afgelopen kampioensjaar. Echter is er een flinke kink in de kabel gekomen. De Eindhovenaren begonnen het Eredivisieseizoen met dezelfde vertrouwde namen op zowel het middenveld als in de aanval, maar in de verdediging is inmiddels het nodige veranderd. Wat een rustige transferperiode voor technisch directeur Earnest Stewart leek te worden, is veranderd in een drukke periode waarin zijn telefoon roodgloeiend staat.  

lees verder
Coëfficiëntenrace weer van start: Moet Nederland zich zorgen maken?

Met de seizoensstart achter de rug kijken we vol smacht uit naar het begin van de Europese competities. Ajax en Go Ahead hebben namens Nederland al de nodige Europese wedstrijden erop zitten, met wisselend succes. Voor het tweede jaar op rij zijn er twee Nederlandse clubs direct gekwalificeerd voor de Champions League. Hoe staat het er eigenlijk voor qua Europese coëfficiëntenpunten? 

lees verder
FC Twente heeft nog twee weken om drie openstaande vacatures in te vullen

Nee, de seizoensstart van FC Twente is niet crescendo. Vier punten na wedstrijden tegen Sparta en NEC en met opgeheven hoofd uitgeschakeld worden door RB Salzburg is misschien nog niet eens zo slecht, maar de supporters hadden er stiekem toch meer van verwacht. Dat de selectie nog niet compleet, geeft sommigen een stok om mee te slaan. Dat er meerdere nieuwe spelers worden verwacht, terwijl het seizoen al lang en breed begonnen is, gaat volgens hen te ver.

lees verder
Deze sterspelers kunnen de Eredivisie nog verlaten in de laatste weken van de transfermarkt

Met de start van de Eredivisie net achter ons, hopen de clubs nu op vastigheid zodat ze kunnen verder bouwen met de selectie. Maar die vastigheid is er allerminst. Zo vertrok Jordan Teze vandaag officieel naar AS Monaco. De rechtsback van PSV is niet de enige sterkhouder die deze weken nog de Eredivisie kan verlaten. Er staat namelijk een flink aantal spelers aardig in de belangstelling. 

lees verder