Uitnodiging woensdag 26 september 2018 Nationale Educational Needs Conferentie Vroegboekkorting tot 1 juli 2018!
De Nationale Educational Needs Conferentie 2018 (Voorheen Nationale SEN Conferentie) Een Passend Perspectief in en om de klas! Ieder kind heeft recht op perspectief. Recht op uitdagend onderwijs dat past bij zijn niveau en talenten. Onderwijs dat optimaal uitgaat van kansen en mogelijkheden en onderwijs dat rekening houdt met extra ondersteunings-behoeften. Iedere leerkracht heeft recht op passende ambitie: actuele kennis en handvatten om dagelijkse en ook complexesituaties het hoofd te kunnen bieden. Tijdens deze conferentie staat het bieden van Passend Onderwijs centraal. Thema's als gedragsproblemen, leerstoornissen, leerlingen met ontwikkelingsvoorsprong of combinaties hiervan komen aan bod. Verder kunt u lezingen bijwonen over meer algemene thema's die actueel zijn, zoals: inclusief onderwijs, goed onderwijs aan nieuwkomers, ontwikkeling van het brein en omgaan met pestgedrag. Stel uw eigen programma samen Met keuze uit 40 inspirerende en verdiepende lezingen is de Nationale EN Conferentie 2018 hét evenement om het nieuwe schooljaar goed te starten. Met inspiratie en praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse onderwijspraktijk. Klik hier om aan te melden. Vroegboekkorting tot 1 juli 2018! Let op: komt u met collega's? Maak dan ook gebruik van de groepskorting door samen met (minimaal 5) collega's te komen.
Uitgelicht, enkele van de 40 boeiende lezingen:
Expliciete Directe Instructie (EDI) in de rekenles Marcel Schmeier MSEN Marcel Schmeier is auteur van 'EDI: tips en technieken voor een goede les' en 'Effectief rekenonderwijs op de basisschool'. Hij weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk. In deze lezing vertelt hij over de kracht van traditioneel rekenonderwijs met directe instructie, uitgewerkte voorbeelden en veel oefenen. Geschikt voor professionals uit het PO.
Autisme is niet blauw en andere misverstanden over autisme Dr. Peter Vermeulen In enkele decennia is autisme geëvolueerd van een weinig gekende en nog minder gewenste diagnose tot een alom bekend fenomeen. Autisme heeft veel van zijn negatieve connotaties verloren en is wellicht het meest opgeblazen en uitgeholde diagnostische etiket uit de hele DSM. Iedereen kent autisme en meent ook te weten wat het is. Maar nog nooit waren er zoveel misverstanden en vooral simplistische, stereotiepe ideeën over autisme. Geschikt voor professionals uit het PO, VO en MBO.
Toetsen en Interventies bij Dyslexie in het VO Maud van Druenen MSc. Onlangs is het boek Toetsen en Interventies herzien. Tijdens deze lezing wordt een recent overzicht geboden van beschikbare toetsmaterialen voor lezen en spellen. Daarnaast wordt u bijgepraat over effectieve begeleidingsprincipes voor leerlingen met lees-/spellingproblemen en dyslexie. Geschikt voor professionals uit het VO.
Onderwijs en het VN-verdrag Handicap Mr. Dick Houtzager Wat zegt het VN-Verdrag handicap over onderwijs? Wat kan mijn school doen om de rechten van leerlingen met een beperking te waarborgen? Met Passend Onderwijs zijn ontwikkelingen in gang gezet die tot meer inclusie in het onderwijs moeten leiden. In deze presentatie worden die ontwikkelingen tegen het licht gehouden. Dick Houtzager gaat daarover graag met u in gesprek. Geschikt voor professionals uit het PO, VO en MBO.
Meerjarige visie en zicht op nieuwkomers Marieke Postma Nieuwkomers, leerlingen die nieuw in Nederland komen, hebben een passend programma nodig. Wat is nodig voordat ze komen? Wat is nodig op dag 1? En wat kunnen we verwachten qua scores van deze leerlingen? Hoe maak je een perspectief op basis van summiere gegevens? Na één jaar verwachten we dat de meeste nieuwkomers een goede basis hebben, en dan? Wat is er dan nodig? In deze bijeenkomst krijgt u een overzicht van wat er momenteel speelt m.b.t. nieuwkomers. Ik presenteer u goede praktijksituaties en ik denk graag met u mee wat er nodig is bij u op school en in de regio. Geschikt voor professionals uit het PO.
Hoogbegaafde kinderen versnellen niet Renata Hamsikova Versnellen van hoogbegaafde leerlingen, zou dat goed zijn of niet? Tijdens deze lezing krijgt u meer inzicht in de (leer)behoeftes van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde leerlingen. U krijgt antwoorden op o.a. deze vragen: Waarom werkt verrijking soms niet en waarom zie je relatief veel gedragsproblemen onder hoogbegaafde leerlingen? Wat is versnellen en hoe kun je het op school doen? Welke karakteristieken van hoogbegaafdheid moet je kennen als je de leerlingen goed wilt begeleiden. Geschikt voor professionals uit het PO.
Uitgebreide informatie over het programma, de sprekers en aanmelding vindt u op de website: www.educationalneeds.nl Bij aanmelding van minimaal 5 personen van één school geldt een aantrekkelijke groepskorting, u krijgt €30 korting per persoon. Studenten die een voltijdstudie aan een Hogeschool of Universiteit volgen, kunnen gebruik maken van de studentenkorting van 50%. Bent u intern begeleider, zorgcoördinator, remedial teacher, orthopedagoog(-generalist), (GZ-)psycholoog, logopedist, MasterSEN, ambulant begeleider, leraar, docent, decaan, studiebegeleider, opleidingscoördinator, lid van een zorgadviesteam, zorgcoördinator samenwerkingsverband, schoolleider of bestuurder in PO, SO, V(S)O of MBO? Dan mag u deze dag niet missen! Ik nodig u graag uit om aan deze onderwijsconferentie op 26 september 2018 deel te nemen. Het belooft net als in voorgaande jaren weer een mooie dag te worden! Marrith Hoenderken Psycholoog Lexima Academie