ZZP Nieuwsbrief

 8 juli 2021
In deze nieuwsbrief:

Nationale ombudsman pleit net als ZZP Nederland voor maatwerk bij coronasteun zzp'ers

Stichting ZZP Nederland pleit al vanaf het begin van de coronasteun voor zzp’ers voor meer maatwerk. Na een gesprek met VZN waarin onder meer de problemen werden besproken die bekend zijn bij ZZP Nederland, en na een onderzoek van 500 klachten van zzp’ers aan het adres van de nationale ombudsman, concludeert ook de nationale ombudsman dat er maatwerk moet komen omdat de zzp-groep te verschillend is en er nu zzp’ers onnodig in de financiële problemen komen.
Lees meer

Blog: Hoe sluit jij een goed gesprek af met de opdracht op zak

Afsluiten is niet: de klant maar ‘ja’ laten zeggen op de vraag; Zullen we het zo dan maar doen? Afsluiten is het met de klant eens worden en afspraken maken over details die feitelijke pas relevant worden nadat de koop gesloten is. In deze blog krijg je tips, hoe jij een gesprek afsluit met een opdracht op zak.

Naar de blog

Wijziging SBI-code om evt. toch TVL te ontvangen tot 5 augustus

Veel zzp’ers kregen bij hun inschrijving in het Handelsregister een SBI-code toegewezen die niet goed aansloot/aansluit op hun daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Daarmee kwamen ze bij de aanvraag van Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) in de problemen. Je kunt tijdelijk je SBI-code laten wijzigen.

Lees meer

Welke oplossingen heb jij nodig om inkomensrisico's af te dekken? Laat het ons weten!

In onze raadpleging van vorige maand kwam naar voren dat jullie veel vragen hebben over oplossingen voor het afdekken van inkomensrisico’s, zoals arbeidsongeschiktheid. De vraag van velen was of ZZP Nederland een rol kan spelen in het oplossen van de diverse inkomensrisico’s. Daarom willen wij bezig met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en willen graag van jullie weten welke oplossingen er nodig zijn.

Kun je ons, door de beantwoording van 7 vragen (invultijd ca. 4 minuten) laten weten hoe jij denkt over diverse oplossingsrichtingen voor het bestrijden van  inkomensrisico’s.

Naar de vragen

Een goede website van een betrouwbare partner,wij bieden je 2 mogelijkheden

Omdat een goede website voor veel zzp'ers belangrijk is, proberen wij zzp'ers te helpen een goede keuze te maken voor het laten maken van hun website. Waar let je dan op en wat zijn betrouwbare webbouwers? Dat hebben wij alvast voor je uitgezocht! Vergelijk hieronder 2 voordelige deals van Panser Digital en MisterDot voor het laten bouwen van je site en webdesign en start vandaag nog met het maken van jouw bedrijfswebsite!

Lees meer

Wist je dat?
 

  • ZZP Nederland een partner heeft die je kan helpen als je zaken wilt doen in Duitsland? Nedax helpt je met alle documenten om in Duitsland te mogen werken.
  • De Nationale ombudsman een serie digitale minimagazines uitbrengt? Nu ook met het thema 'zzp'ers en schuldhulpverlening'. Lees hier het magazine.
  • ZZP Nederland samen met de NBBU er voor pleit dat de zorgbonus naar de juiste personen, dus ook de zzp'ers en de uitzendkrachten, gaat.
  • 12 juli de uitersteaanvraagdatum is voor TVL Q1 voor startende ondernemers.
  • Als je in 2020 minder uren hebt gewerkt en een huurhuis hebt, je wellicht in aanmerking komt voor huurtoeslag?
     

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2021 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven