Spil på alle dine strenge

Naturens genklang

Brahms, Grieg, Schumann. Det er tre helt basale komponister på ethvert orkesters repertoire, og det er der en grund til: Gennem deres musik kan vi pludselig finde os selv i en helt anden verden. I tre værker (udvalgt af Marc Soustrot) møder vi klangen af det, der inspirerede komponisterne: De norske fjelde, Rhinlandets landskaber – og den tyske musik!

Fra fjeld og flod. • 26.-27. april • kl. 19.30

Udover Schumanns liflige landskabstoner og de charmerende variationer fra Brahms, så byder koncerten i denne uge også på en solist i verdensklasse. Den unge pianist Yevgeny Sudbin er bl.a. blevet kåret af den britiske avis The Telegraph som "en af det 21. århundredes potentielt største pianister". Hans indspilninger bliver jævnligt kåret til "månedens CD" i BBC Music Magazine eller "Editor’s Choice" af Gramophone. Han har solokontrakt på BIS, som er Skandinaviens største klassiske pladeselskab, og omtaler selv Grieg som en af sine første læremestre: ”Som barn kunne jeg ikke finde ud af at spille øvelser; de gjorde mig bare mere anspændt. Jeg brækkede næsten min hånd af at spille Czernys etuder. Så min første lærer fik mig til at spille stykker som eksempelvis Griegs Lyriske stykker. Jeg lærte teknik ved at spille musik; når man kan frasere musikalsk er hænderne i den rigtige position.”

Program:
J. Brahms: Haydn-variationer
E. Grieg: Klaverkoncert
(PAUSE)
R. Schumann: Symfoni nr. 3, “den rhinske”

>> Klik her for at downloade koncertprogrammet allerede nu (pdf)

NB! Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Læs mere / Køb billet

Brahms varierer (måske) Haydn

En vigtig vej til Brahms fire store symfonier blev de vidunderlige "Variationer over et tema af Joseph Haydn". Brahms dirigerede selv uropførelsen af i Wien samme efterår. Læs Leif V.S. Balthzersen artikel om Haydn-variationerne i den seneste "Baggrunds­historie" på vores hjemme­side.

Læs mere om Haydn-variationerne

Hent årsprogrammet for sæson 18/19

Duften af tryksværte breder sig ud for Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus. Sæsonprogrammet for 2018/19 har fundet vej til de mange katalogholdere, og venter nu blot på ivrige hænder og glade læsere!

Har du ikke fået programmet med posten (abonnenter og partoutkunder) eller været forbi os idag, så kan du på vores hjemmeside downloade sæsonbrochuren til din computer, tablet eller mobil.
 

Praktisk information & vigtige datoer

Oplysninger omkring sæsonstart og åbning af abonnementssalget vil snart være tilgængelige på vores hjemmeside. Indtil da kan al praktisk information findes på side 46 i programmet.

  • Torsdag 3. maj 2018 kl. 12. Salg og gentegning af abonnement og partoutkort åbnes. Der uddeles kø-numre i Musikhusets foyer fra kl. 11. Ventetid må påregnes. Evt. bestillingskuponer bedes udfyldt på forhånd.
  • Lørdag 12. maj 2018 inden kl. 17. Sidste mulighed for gentegning af partoutkort fra året før.
  • Mandag 14. maj 2018 kl. 12. Løssalget åbnes.
Download sæsonprogrammet
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2018 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.