Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
dinsdag 22 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Nauwelijks prijsherstel in accountancy, audittarieven historisch laag

Hoewel het met de behaalde omzetten in accountancy vorig jaar beter ging, bleven de gerealiseerde uurtarieven redelijk constant. Echter, de audittarieven zijn fors lager dan in 2010. Uurtarieven voor financiële administratie daalden vorig licht. Dit zijn echter wel ongeveer de enige uurtarieven die flink hoger liggen dan 6 jaar geleden. Zo blijkt uit CBS-cijfers.

Lees meer
 
 
NBA, SRA en NOVAK adviseren niet-oob-maatregelen in te voeren

De Werkgroep niet-oob-accountantsorganisaties heeft de maatregelen uit het rapport “In het Publiek Belang” op maat gemaakt voor niet-oob-accountantsorganisaties. NBA, SRA en NOVAK adviseren de maatregelen in te voeren, ook al zijn ze niet verplicht.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
Gegrondverklaring zonder oplegging van maatregel voor tekortkomingen in BING-rapport

Het oordeel in een door BING opgeleverd rapport met persoonsgerichte aspecten, dat er door een deelgemeente ten aanzien van een moskee zonder goede redenen niet handhavend is opgetreden, is in verschillende opzichten ontoereikend gemotiveerd. Gegrondverklaring klacht zonder oplegging van een maatregel.

Lees meer
 
 
HR bevestigt in PPG-zaak dat aftrek van BTW op kosten gemaakt voor pensioenfonds mogelijk is

De Hoge Raad heeft op 18 maart jl. in de einduitspraak in de PPG-zaak definitief bevestigd dat een onderneming die kosten draagt in verband met de uitvoering van pensioenregelingen voor haar pensioenfonds, het recht heeft om BTW op die kosten in aftrek te brengen. Dat meldt PwC.

Lees meer
 
 
Wiebes: ook BTW-verplichtingen grensoverschrijdende ondernemers bij verkoop/koop online advertenties

De verkoop van online advertentieruimte op het internet valt onder het begrip elektronische diensten als bedoeld in de BTW-Uitvoeringsverordening. De ondernemer die deze dienst grensoverschrijdend verricht of afneemt zal zich moeten houden aan alle voor hem geldende BTW-verplichtingen, inclusief de BTW-administratieplicht.

Lees meer
 
 
GBNED: Beperkt softwareaanbod digitaal dossierbeheer met ondersteuning werkprogramma’s

Het aanbod van software voor digitaal dossierbeheer met ondersteuning van werkprogramma’s is beperkt. Dat is één van de conclusies uit de 2016-versie van het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s”, uitgebracht door onderzoeksbureau GBNED.

Lees meer
 
 
RJ publiceert Jaarverslag 2015

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft haar Jaarverslag 2015 gepubliceerd. Het jaar 2015 het eerste jaar waarin de Raad werkte op basis van de eind 2014 gewijzigde structuur en in een vernieuwde samenstelling.

Lees meer
 
 
Extra voorlichtingsbijeenkomsten nieuwe accountantsopleiding AA

Full•Finance Opleidingen organiseert in april naast de drie eerder aangekondigde locaties ook op twee extra locaties voorlichtingsbijeenkomsten over de nieuwe accountantsopleiding.

Lees meer
 
 
Fou-Khan Tsang: De revival van Microsoft
Had mij een paar jaar geleden gevraagd naar de toekomst van Microsoft en ik had je somber aangekeken. De sleet leek er een beetje in te zitten; op mobiel gebied leek niets te lukken en of de overname van Nokia nu echt een gelukkige was, weet ik ook niet.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij De Jong&Laan en DRV. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door