Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 15 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA: Anticipeer op accountantswerkzaamheden eindafrekening NOW
De NBA raadt accountants aan om te anticiperen op de accountantswerkzaamheden voor de eindafrekening NOW. Meetperioden vragen naar verwachting straks om een afgrenzing zoals accountants dat op het einde van een boekjaar bij de reguliere werkzaamheden gewend zijn. Door aan het einde van de NOW-meetperiode bijvoorbeeld tussentijds te gaan inventariseren kunnen problemen achteraf worden voorkomen; […]
Lees verder »
Controller schoolbestuur wijst naar accountant na fraude, maar strafontslag niet onevenredig
Het strafontslag van een controller bij de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Delft was niet onevenredig aan het gepleegde plichtsverzuim, is het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter bij de Rechtbank Den Haag. Door het plichtsverzuim van de controller was het namelijk voor een voormalig bestuurder mogelijk om fraude te plegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse NBA Opleidingen 2020

Diverse data en locaties in juli en augustus 2020 • PE 25

Een zeer gevarieerde PE-meerdaagse met veel terugkerende deelnemers. Laat u bijpraten op het terrein van externe verslaggeving, fiscaliteit en recht. De inhoud is ieder jaar helemaal anders. Wat wél altijd hetzelfde is: de uitstekende docenten en een luxe hotel met diverse (sport)faciliteiten. De netwerkplek bij uitstek!

Lees verder »
Kabinet komt met compensatieregeling voor kosten belastingaangifte
Belastingaangifte doen blijft voor ondernemers voorlopig gratis. Het kabinet gaat in elk geval de komende twee jaar de kosten vergoeden die ondernemers maken voor eHerkenning. Dat schrijven de staatssecretarissen Knops en Vijlbrief vrijdag aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Kabinet en sociale partners zijn het eens over nieuw pensioenstelsel
Het kabinet en sociale partners hebben de gesprekken over de uitwerking  van het vorig jaar afgesloten pensioenakkoord afgerond, melden alle betrokken partijen vrijdag. Pensioenaanspraken worden losgelaten en het gebruik van rekenrente en dekkingsgraden verdwijnt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Reisbureauregeling en BTW

25 juni | 4 PE

Op wie is een reisbureauregeling van toepassing? Wat zijn de gevolgen van de corona crisis voor de reisbranche (denk aan vouchers, kortingsbonnen etc.)? Waarover is de ondernemer btw verschuldigd? Is btw op ingekochte reishandelingen nog volledig aftrekbaar? Wordt de marge-btw berekend per reis of per tijdvak? Twee praktijkspecialisten praten u bij!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Deadline uitstel geruisloze inbreng met terugwerkende kracht nadert
De termijn om fiscaal met terugwerkende kracht een onderneming in een bv te kunnen omzetten/inbrengen of terug te keren van de bv naar een IB-onderneming,…
Lees verder »
ICT & Kantoor
Samen stappen zetten, samen in beweging komen

Vraag een willekeurig team accountants of ze te maken hebben met weerstand op hun kantoor. Allemaal zullen ze hun hand opsteken. Vraag ze vervolgens of ze zelf weerstand hebben. En de handen zullen laag blijven. ‘Hoe kan dat?’, vroeg ik mij af. We hebben allemaal met weerstand te maken, maar vinden niet dat we het […]

Lees verder »
Corona | Staatssecretaris komt met update over TOGS
Hoe vaak is er tot nu toe gebruik gemaakt van de TOGS-regeling, hoeveel aanvragen zijn er op basis van nevenactiviteiten toegekend en hoeveel ondernemers hebben aangegeven onder de verkeerde SBI-code geregistreerd te staan? Staatssecretaris Mona Keijzer informeert de Tweede Kamer vrijdag over de laatste stand van zaken van de TOGS-regeling.
Lees verder »
Corona | Staatssecretaris kijkt naar tijdelijke BTW-verlaging
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën wil onderzoeken of de BTW op de dagelijkse boodschappen kan worden verlaagd. De staatssecretaris zegt dat het verlagen van de BTW ‘typisch zo’n maatregel is waar je naar kijkt in crisistijd’.
Lees verder »
Kamervragen over malafide belastingadviseurs
Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) wil van staatssecretaris Vijlbrief van Financiën weten of het klopt dat de Belastingdienst in 2016 en 2017 150 belastingadviseurs in beeld had die verkeerde aangiften indienden of zich bedienden van malafide praktijken.
Lees verder »
Deel vakantie-uren verplicht inleveren vanwege corona niet toegestaan
De werkgever kan niet eenzijdig aan de werknemer opleggen om wegens de coronacrisis 20 procent van zijn vakantie-uren in te leveren, heeft de kantonrechter uitgesproken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf redenen waarom ieder accountantskantoor moet automatiseren

Dat Yuki een enorme hulp is bij de boekhouding hoeven we je niet meer te vertellen. Maar je kunt meer. Veel meer. Yuki werkt met de zogeheten ‘automatiseringsgraad’; een meting die bepaalt in hoeverre je je administratie automatisch laat verwerken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Bedrijfsfinanciering door banken in coronatijd gestegen tot 15,2 miljard euro
Geen recht op LIV – correcties ingediend na fotomoment
Nederlands mkb voor het eerst digitaler dan Europese gemiddelde
Zorguitgaven stegen in 2019 met 5,2 procent
OPLEIDINGEN
Webinar: Corona en contracten; hoe ga je om met (wederzijdse) verplichtingen?
Fiscount
16 juni 2020
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers
The Legal Company
25 juni 2020
Online cursus Excessief lenen bij de eigen BV (de ‘rekening courant-maatregel’)
Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2020
VACATURES
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN