Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA-bestuur start onderzoek, algemeen directeur op non-actief
Het bestuur van de NBA heeft besloten onderzoek in te stellen naar het handelen van algemeen directeur Harm Mannak. Gedurende de looptijd van dit onderzoek wordt Mannak op non-actief gesteld, meldt de beroepsorganisatie. .
Lees verder »
‘NBA-directeur Mannak onder vuur om zakelijke banden met Enron-fraudeur’
De NBA is in verlegenheid gebracht door belangenverstrengeling rond algemeen directeur Harm Mannak, meldt het FD. Hoogleraar Marcel Pheijffer wees er namelijk in een recente column op dat Mannak zakelijke banden met Andy Fastow heeft. .
Lees verder »
Advertorial: Deze cijfers verrassen elke accountant

Gemiddeld krijgen uw cliënten 52% van hun facturen niet binnen de betaaltermijn betaald. Met alle gevolgen voor hun cashflow. Hoe doen uw cliënten het ten opzichte van vergelijkbare bedrijven? Doe de BeterBetaaldCheck van NLBeterBetaald! U krijgt cijfers en inzichten op maat voor uw cliënt. Start de vrijblijvende check >

Advertorial: 7 tips voor fiscale optimalisatie in Q4

Het vierde kwartaal biedt nog ruimte om een aantal fiscale optimalisaties bij klanten bespreekbaar te maken. In dit e-book krijg je 7 praktische tips die je helpen bij het nog beter bedienen van je klanten.

Download e-book

Non-actief
Non-actief betekent altijd extra vrije dagen. Maar of je dat zo ook ervaart wanneer je op non-actief wordt gesteld weet ik niet. Op social media zou je achter zo’n opmerking een smiley plaatsen. Want het is niet waar, je weet het wel! Non-actief betekent dat er iets gebeurd is dat strijdig is met het belang […]
Lees verder »
Marktaandeel kleinere accountantsorganisaties in woningcorporatiesector neemt toe
In 2018 nam het marktaandeel van de kleinere accountantsorganisaties in de woningcorporatiesector toe tot 19,6%. In 2016 was dit nog 9,5%. Dat meldt de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) op basis van een eigen analyse.
Lees verder »
ADVERTORIAL
PE à la Carte bij Fiscount

PE-stress? Echt niet nodig. Schrijf je in voor één van onze 35- cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo voldoe je op een ontspannen manier aan jouw PE-verplichting!

Lees verder »
PERSONALIA: opnieuw bestuurswissel bij KPMG
Rob Fijneman verlaat de Raad van Bestuur van KPMG NV om terug te keren naar de Assurancepraktijk, een strategisch gebied voor KPMG. In mei trad ook Bert Ferwerda al terug als bestuurslid. .
Lees verder »
Transitievergoeding voor zieke – bijna gepensioneerde – werknemer

Een werkgever mag het dienstverband met een arbeidsongeschikte werknemer die bijna de AOW-leeftijd bereikt niet laten voortbestaan om zo te voorkomen dat hij een transitievergoeding moet betalen. Dat oordeelt Rechtbank Midden-Nederland. 

Lees verder »
PERSONALIA: Bianca de Kroon partner bij Mazars
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam uitgebreid met Bianca de Kroon. Met de uitbreiding wordt de Private Clients praktijk verder versterkt, meldt Mazars. .
Lees verder »
KENNISPARTNER
Accountants krijgen te weinig schermtraining

Toen mijn dochter thuiskwam met de mededeling dat ze op voetbal wilde, was dat helemaal prima natuurlijk. Een teamsport, altijd goed. Ik heb zelf gebasketbald, dus als ik een training of wedstrijd zie, is er veel herkenning. Mijn zoon wilde graag op schermen. Ook helemaal leuk. Aanvankelijk wilde hij als 4-jarige op zwaardvechten, maar dat […]

Lees verder »
 ‘Geef ZZP’ers met AOV-verzekering hogere zelfstandigenaftrek’
Een betaalbare en voor alle ZZP’ers toegankelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is prima mogelijk en het kabinet kan de doelgroep heel gemakkelijk via de Belastingdienst verleiden om die af te sluiten. .
Lees verder »
Wie houdt in Nederland een standaard grootboekschema tegen?
De grote hamvraag is waarom we in een tijd dat iedereen zijn mond vol heeft robotic accounting, real-time boekhouden, audits en data-analyses nog geen standaard grootboekschema gebruiken in Nederland. Wie houdt dat tegen, vraagt Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED zich af. .
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Oprichten van of omzetten naar een BV: 5 obstakels waar je als accountant mee te maken krijgt

De BV is het werkpaard van de Nederlands economie. Het oprichten brengt af en toe onduidelijkheden en struikelblokken met zich mee. Als adviseur wil je daar je klant zoveel mogelijk voor behoeden, door je cliënten vanaf dag één op de juiste manier te adviseren. Dat voorkomt onnodig extra tijd, geld en scheve blikken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOB: wetsvoorstel ATAD2 roept nog steeds veel vragen op
KPMG: IFRS voor klimaatverslaglegging wordt steeds urgenter
OPLEIDINGEN
Post-hbo-module Financial Controlling_
HAN
31 oktober 2019
MUIS Software on tour 2019 (Bergen op Zoom)
MUIS Software
3 oktober 2019
Masterclass Privacy en werknemers – 10 oktober 2019 – 3 PE punten
The Legal Company
10 oktober 2019
VACATURES
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Aangiftemedewerker HBO- Meppel
mth accountants & adviseurs
Meppel
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN