Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 1 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA draagt met Kris Douma voor het eerst een niet-accountant voor als voorzitter
De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) draagt Kris Douma voor als voorzitter van het bestuur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NBA op 13 december kiezen de leden een opvolger van de huidige voorzitter Marco van der Vegte, die dan aan het einde van zijn zittingstermijn is gekomen.
Lees verder »
Nieuw hoofdstuk in soap rond weduwe en Limburgs DuweLL Accountants
Het conflict dat na het overlijden in 2013 van medeoprichter en bestuurder Dick Klokgieters ontstond tussen de overgebleven aandeelhouders van DuweLL Accountants BV uit Roermond lijkt voorlopig nog niet beslecht. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft eerder deze maand een arbitraal vonnis vernietigd waarin één van de aandeelhouders was veroordeeld om de weduwe van Klokgieters te betalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Doe nú live inspiratie op om uw kantoor een vliegende start te geven in 2022!

In één ochtend delen wij onze unieke kijk op innovatie met Visma eAccounting voor het accountants- of administratiekantoor van 2022 met u. Tienduizenden ondernemers en kantoren werken dagelijks al met Visma eAccounting. En dat heeft natuurlijk een reden. Wilt u zelf ontdekken waarom? Schrijf u dan direct in! Uw deelname inclusief lunch is gratis.

Lees verder »
Conflict NAM en Staat over schadeafhandeling Groningen verscherpt, NAM wijst naar EY
De NAM en de Staat komen steeds verder tegenover elkaar te staan over de afrekening van aardbevingsschade in Groningen. Volgens de NAM missen facturen een deugdelijke grondslag en vindt ook EY de aangeleverde onderbouwing daarvan onvoldoende om de jaarrekening van NAM goed te kunnen beoordelen. De mogelijkheid dat dit uitmondt in juridische procedures is reëel, […]
Lees verder »
Hof: leaseauto geen onvoorwaardelijke arbeidsvoorwaarde
De leaseauto die een werknemer van Vodafone moest inleveren was geen onvoorwaardelijke arbeidsvoorwaarde, heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch geoordeeld. De werknemer heeft daarom geen recht op een aanvullende vergoeding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zorginstellingen, wat is btw belast en tegen welk tarief?

De hoofdprestatie zorgverlening is vrijgesteld van btw, maar veel bijkomende diensten niet. Denk aan de opbrengsten uit uitleen personeel, parkeren, restaurant of levering van medicijnen. Is de opbrengst wel of niet btw belast en tegen welk tarief? En hoe zit het met btw op de kosten en investeringen? Op 15 november krijg jij de antwoorden.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Vraag tijdig aanslag aan om box-3-grondslag te verlagen
Bepaalde belastingschulden kunnen niet in aanmerking worden genomen bij de box-3-grondslag. Dit kan je voorkomen door vóór 1 november in actie te komen.  
Lees verder »
Zwarte lijst Belastingdienst was in strijd met de AVG
De Belastingdienst had nooit persoonsgegevens mogen verwerken in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) – een zwarte lijst – op de manier waarop dit jarenlang gebeurde. Veel van de kernbeginselen van de AVG werden door de Belastingdienst op ernstige wijze geschonden. Dit blijkt uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vandaag presenteert.
Lees verder »
Oud-medewerker Rijkswaterstaat verdacht van miljoenenfraude
Een voormalig medewerker van Rijkswaterstaat wordt door het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vervolgd voor valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting gepleegd in de hoedanigheid als ambtenaar.
Lees verder »
Ook hof oordeelt: installatie zonnepanelen geeft geen recht op btw-aftrek bouwkosten woning
Het laten bouwen van een woning met niet-geïntegreerde zonnepanelen op het dak geen recht geeft op vooraftrek van een deel van de omzetbelasting op de bouwkosten van de woning, heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch bepaald. Enkele rechtbanken kwamen eerder al tot hetzelfde oordeel, maar nu spreekt ook het hof zich uit over de kwestie.
Lees verder »
Na PwC komt ook IKEA met verlofregeling voor operaties transgenderpersoneel
Transgenderpersonen die bij IKEA Nederland werken en van geslacht willen veranderen krijgen daarvoor voortaan betaald verlof. Daarmee krijgt het voorbeeld van PwC navolging in Nederland. Het Big Four-kantoor kondigde enkele maanden geleden al aan per 1 oktober met het transitieverlof voor transgenderpersonen te beginnen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Celstraffen voor grootschalige en internationale beleggingsfraude
DNB: kredietwaardigheid Nederlandse bedrijven tot nu toe op peil
OPLEIDINGEN
Spot on: loonheffingen in 2022
Fiscount
8 november 2021
Webinar voor de efficiënte accountant
Yuki
2 november 2021
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en zzp’ers
The Legal Company
4 november 2021
VACATURES
Accountant (AA/RA)
SMK Accountants
Enschede, Almelo, Delden en Haaksbergen
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Controleleider in Terneuzen
DRV
Terneuzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN