Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 8 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA en SRA vragen fiscus om afblazen modernisering beconregeling
De NBA en de SRA hebben samen met de NOAB de NOB en het Register Belastingadviseurs een brief gestuurd naar de Belastingdienst over de modernisering van de becon-uitstelregeling, die het aantal te late aangiften moet terugdringen. Ze vragen om een andere oplossing.
Lees verder »
‘Rond de 25 miljard Russisch geld via Nederlandse brievenbusfirma’s’
De Tweede Kamer wil dat brievenbusfirma’s worden aangepakt om een Russische geldvlucht te voorkomen. Maar dat is in de praktijk niet te doen, schrijft onder meer BN/De Stem. Die schat dat er zo’n 25 miljard aan Russisch kapitaal via Nederland wordt weggesluisd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaar de snelheid van Speedbooks® tijdens de online Masterclass

Stelt u zich eens voor: een hele stapel jaarrekeningen in een uur. Daarmee bespaart u een hoop kostbare tijd, bijvoorbeeld voor waardevol advies aan uw klanten. Speedbooks® helpt u sneller dan ooit uw jaarrekeningen op te stellen met het geïntegreerde werkdossier. Ontdek het tijdens de gratis online Masterclass.

Meld u aan »
KPMG en PwC weg uit Rusland
KPMG en PwC hebben besloten om zich vanwege de Russische invasie van Oekraïne terug te trekken uit Rusland. KPMG verlaat ook Belarus. Met het besluit zijn bij beide bedrijven ruim 8.000 medewerkers gemoeid.
Lees verder »
Ook EY en Moore Global sluiten deuren in Rusland
Na PwC en KPMG is EY de derde big four-organisatie die stopt met de dienstverlening in Rusland. Alleen Deloitte heeft de knoop nog niet doorgehakt. Moore Global heeft de band met de twee Russische members wel beëindigd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Efficiënter samenwerken tussen de financiële- en salarisadministratie

Door wijzigingen in wet- en regelgeving nemen de raakvlakken tussen de financiële- en salarisadministratie toe. Kijk verder dan je eigen vakgebied en gooi het werk niet over de schutting (werkgrens) naar je collega. Casper Mons bespreekt op 29 maart de meest voorkomende onderwerpen in beide disciplines.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Managementovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst

Is er tussen een werk-bv en een of meer holdings een managementovereenkomst gesloten? En hebben de dga’s een arbeidsovereenkomst met hun holdings? Dan mag de Belastingdienst niet zomaar aannemen dat de dga’s in dienstbetrekking zijn bij de werk-bv. De Hoge Raad acht het andersluidende oordeel van Hof Arnhem onbegrijpelijk.

Lees verder »
‘TVL-steun tientallen miljoenen te hoog’
De TVL-regeling heeft de overheid zeker tientallen miljoenen euro’s te veel gekost, zegt Auxilium-directeur John Weerdenburg in het FD. Volgens hem ‘klopt de regeling voor geen meter’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Aandachtspunten voor werkgevers in 2022

De thuiswerkvergoeding, het rookverbod op alle werkplekken en andere premies voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds en de WW: voor werkgevers verandert er veel dit jaar. Met welke veranderingen krijgt uw klant te maken? We zetten de 11 belangrijkste wijzigingen in 2022 voor u op een rij.

Lees verder »
Overeenkomst maakt dga-lening nog niet zakelijk
Een dga die meer dan een ton had geleend aan zijn BV heeft bij het gerechtshof vergeefs met een leningovereenkomst geprobeerd aan te tonen dat de lening zakelijk was. Een onjuiste tenaamstelling is een van de factoren die hem opbreken.
Lees verder »
Subsidieregelingen evenementen samengevoegd tot SEG22
De twee coronasteunregelingen voor evenementen, die zijn verlengd tot 1 oktober dit jaar, zijn samengevoegd tot een nieuwe regeling, meldt minister Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. Er wordt bijna een half miljard voor gereserveerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Er is voor de MKB-accountant een wereld te winnen’

Hoe haal je meer uit je organisatie? Zorg voor structuur, inspireer je medewerkers en communiceer beter met je klanten. Hoe je dat doet, legt verandermanager Sandra Ohm uit in een aantal interactieve workshops voor accountantskantoren. ‘Ik wil het onbenutte potentieel tot bloei laten komen.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Aftrekbare verblijfskosten transportondernemers twee euro hoger
Rotterdammer opgepakt voor witwassen
Vliegende start voor belastingaangifte
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
16 maart 2022
Cursus Btw internationaal goederenverkeer en diensten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
17 maart 2022
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
4 april 2022
VACATURES
Startend assistent accountant (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Assistent accountant
Rikst
Staff Compilation
CROP
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN